Yaralarımızı birlikte saralım

genclik site manset dayanisma

Kahramanmaraş önce saat 04.17’de Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki deprem ile sonrada 13.24’deki Gözpınar – Ekinözü ilçesindeki 7.5 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldı. Depremler nedeni ile şuana kadar toplamda 1014 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5385 yaralımız var.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı. Deprem ülkemiz dışında Suriye’de de yıkıma neden oldu. Kardeş Suriye halkının da acılarını da paylaşıyoruz.

 Bizler İlerici Gençler olarak biliyoruz ki bizleri öldüren şey deprem değil; kâr hırsı uğruna konut inşaatını serbest piyasa mantığıyla sürdüren vurguncu sistemdir. İnşaat yapılması riskli yerlere imar izni verenler, deprem vergisini toplarken kamusal davranan kentsel dönüşüme gelince rantçı davrananlardır.  Bireysel önlemlerin önemini bilmekle birlikte; binaların hasarlarının tespitinin yapılması, buna uygun önlemlerin alınması, tüm yurttaşlarımızın kendilerine mezar olmayacak konutlarda yaşayabilmesi yöneticilerin sorumluluğundadır. Gerekli önlem ve politikalar işleseydi bu tablo yaşanmayacaktı. Depreme dayanıklı konut seferberliğinin devlet eliyle, halk için yürütülmesini istiyoruz. Sağlam konutlarda güvenle yaşayan bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz.

Gün dayanışma günüdür. Acılar paylaştıkça azalır, olanaklarımız paylaştıkça çoğalır. Yaralarımızı birlikte saralım.