Validebağ’da dayanışma çadırları kuruluyor

IMG-20141028-WA0002-1
Validebağ Korusu’nun talana açılmasına karşı çıkan halka polis saldırması üzerine 28 Ekim saat 18:00’de dayanışma eylemi yapıldı. İlerici Gençlerin de katıldığı eylemde polis şiddeti protesto edildi. Dayanışma çadırları kuruldu. İlerici Gençler de dün gece (29..10.2014) Validebağ halkıyla nöbette.

Neden Validebağ ve neden cami
Validebağ Korusu Anadolu Yakası’ndaki ikinci en büyük yeşil alandır. Malumunuz vurgunculuk yapa yapa yeşil alan kalmadı, kalanı da kılıfına uydurularak betonlaştırıldı. Bu kez de kılıf olarak cami seçildi. Hali hazırda çılgın bir proje duyurmuşken cami inşatının başlaması hiç de raslantı değil.

Cami korunun dışında yapılıyor ancak korudan parsel alınıyor. Böylece orayı imara açabilecek, zaten İBB Plan değişikliği ile 167 pafta 1313 ada 197 parseldeki 1200 metrekarelik alanı ‘’dini tesis alanı’’ olarak değiştirdi. İmar değişikliği bilirkişiden ret cevabı aldı ve mahkeme bunu onaylamasına rağmen inatla inşaat sürdürülüyor.

Peki halk bu vurgunculuğa karşı ne yapıyor?
Mayıs-Haziran Büyük Halk Direnişindeki gibi dayanışma çadırları kuruyorlar, battaniye, gıda malzemesi, su gibi ihitiyaçları aynı Gezi’deki gibi insan zincirleri kurarak, evinden eşyalar getirerek karşılıyorlar, iş makinelerinin önüne geçiyorlar, sırf şantiye araçları girmesin diye kendi arabalarını barikat olarak koyuyorlar.

İlerici Gençler olarak gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.