Üniversitelerimizi geri istiyoruz

universie erdogan aciklama
Üniversitelerimizi geri istiyoruz

Erdoğan katıldığı televizyon programında üniversitelileri de deprem mağduruna döndüren uzaktan eğitim kararını savundu. KYK yurtlarına depremzede ailelerin yerleştirilmesi için online eğitime geçildiğini söyleyen Erdoğan’ı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yalanlıyor. Bakan KYK yurtlarının yalnızca %18,8’inin deprem bölgesinden gelen yurttaşlar için kullanıldığını söyledi.

Devletin elindeki konukevleri, lojmanlar, misafirhaneler, tatil tesisleri tamamen kullanıldı da yetmedi mi ki öğrenci yurtları kullanılıyor? Büyük müteahhitler ve inşaat şirketlerinin elinde rant için bekleyen boş konutlar geçici olarak depremzedeler için kullanılamaz mı? Türkiye öğrenciler için bile yetersiz olan KYK yurtlarına çoluk çocuk aileleri doldurmaktan daha iyi bir çözüm yaratamaz mı?

Pandemi sırasında uzaktan eğitimin ne kadar sığ, yetersiz bir model olduğunu gördük. Şimdi de deprem faciası nedeniyle okullarımızdan uzaklaştırılıyoruz. Başka hiçbir yol denenmeden ilk fırsatta üniversitelerimizin kapatılmasını kabul etmiyoruz. Hakkımız olan bilimsel, demokratik, laik ve yüz yüze eğitimi tekrar kazanana kadar mücadele edeceğiz.

Yurtların ancak % 18,8’i depremzedeler için kullanılıyorken okulları kapalı tutmaktaki ısrarı akıllara Erdoğan’ın öğrencilerin bir araya gelmesinden de çekindiğini getiriyor. Ne yapsa boşuna! Biz gençler 21 yıllık AKP iktidarında barınacak yer bulamayıp sokaklarda kaldık. Yoksullukla imtihan edildik, aç kaldık açıkta kaldık. İşsiz kaldık. Afetler karşısında halkına yardım edemeyen bir iktidar gördük. Yanan ormanlarla yüreğimiz yandı, yağmurda sele kapıldık, depremde enkaz altında kaldık. AKP ne tedbir alırsa alsın gençler ve halk bunların hesabını soracaktır.