Üniversitelerimizde Gerici-Faşist Çetelere Geçit Yok!

fasit saldiri istanbul universitesi

Geçtiğimiz hafta Ankara Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek ‘Geçinemiyoruz Forumu’na polis destekli ülkücü-faşist çeteler saldırı gerçekleştirmişti. Cebeci’deki saldırının ardından dün (16.12.2021), İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yine polis ve özel güvenlik destekli faşist çeteler devrimci, ilerici öğrencilere saldırdı.

İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü çetenin saldırı girişiminin ardından özel güvenlik ve polisler bu güruha müdahale etmek bir yana, savunmaya geçen üniversitelileri okul kapısının dışına sürükledi. Ardından üniversiteliler Laleli’ye kadar “Beyazıt faşizme mezar olacak”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sloganlarıyla yürüdü ve orada bir açıklama gerçekleştirdi.

Bu saldırılar, üniversiteli gençliğin mücadelesine son vermek amacıyla uzun süredir AKP-MHP eliyle üniversitelerde hissettirilen baskı ve şiddet ortamının somut örneğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.  

Gericiliğe, yoksulluğa, işsizliğe ve üniversitelerde yaratılan baskı ortamına karşı gençlik yılmadan mücadele etmeye devam edecek. Tarihe adını kanlı katliamlarla yazmış olan ülkücü çetelere üniversitelerimizde geçit vermeyeceğiz!