Üç fidan yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor

bursa genclik denizler anma

uc fidan denizler

Bugün 6 mayıs, bugün 3 fidanın idam edilişlerinin 46. Yıldönümü.

1961 anayasasının getirdiği özgürlükçü ortamın fırsatıyla yetişen ve devrimci mücadele yolunda sosyalizme yönelen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan aynı zamanda 68 kuşağının önde gelen isimleri olmayı da başarmışlardı.

Dönemin gençlik hareketleri kısa sürede kitleselleşmiş, Amerikan emperyalizmine karşı bir yönelim sergilemiş ve bu alanda çok sayıda eylem düzenlemişti.
Amerikan emperyalizmi ve işbirlikçi burjuvazi bu devrimci yükselişin önünü kesmek için 12 Mart muhtırasıyla sıkı yönetim ilan etmiş ve beraberinde birçok devrimci bu dönemde zindanlara kapatılmıştı. Bunlardan bazıları da işte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’dı. 6 Mayıs 1972 tarihinde bu üç genç fidan idam edilerek aramızdan alındı.

Kapitalizm ve emperyalizme karşı devrim mücadelesine öncülük eden yoldaşlarımızın bu yılmaz mücadelesi bize yarınlar için güç vermeye devam ediyor.

İdam sehpasında son haykırdıkları sözler şunlardı: “Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Yaşasın Marksizm-Leninizm yüce ideolojisi, Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği,Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun emperyalizm!”

Günümüzde emperyalizmin, ülkemize ve Ortadoğu’ya karşı olan saldırısı şiddetlenmişken mücadelemiz ve özgürlüğümüz için, vatan, cumhuriyet ve emek için antiemperyalist saflarda birleşmenin ve bu perspektifte yol almanın tam zamanıdır.