Türkiye’nin İlerici Yurtsever Gençleri Darbeye Geçit Vermeyecek

protest_yumruk

Olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. Amerikan emperyalizminin güdümünde terör çetelerinin halklara yönelik bitmek bilmeyen saldırılarına bir de darbe girişimi eklendi. 15 Temmuz’da Fethullah Gülen Cemaati eliyle gerçekleştirilen, Amerikancı-NATO’cu darbe girişimi ordunun büyük kesiminin, emniyetin, halkın direnişiyle karşılaştı ve yenilgiye sonuçlandı. Ülkemiz büyük bir badire atlattı.

Darbe Ülkemizin En Temel Değerlerini Hedef Almıştır
Fethullah Gülen Cemaati Amerikan Emperyalizminin kör, aciz kuklasıdır. Darbe girişimi, bölgemizi ve ülkemizi istikrarsızlaştırmak, uluslararası sermayenin çıkarları doğrultusunda yeniden biçimlendirmek, bölgedeki tüm ülkeleri emperyalizmin kolay lokması haline getirmek anlamına gelen Amerikancı projenin kolu olarak hayata geçirilmiştir.

Amerikan emperyalizmi ülkemizi ve bölgemizi bir uçurumun eşiğine getirdi. AKP’nin yanlış hesabı Bağdat’tan döndü. Bu saldırı Türkiye’nin; Rusya, Suriye, Irak başta olmak üzere bölgede barışa dönük bir adım atma girişimine yöneliktir.

Darbe girişimi apaçık, halkların tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı ve korumaya çalıştığı, farklı dil, din, inanç, kökenden insanların barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama olanağı sunan; bağımsızlık, laiklik, demokrasi, sosyal hukuk gibi ülkenin temel değerlerine, ülkenin bütünlüğüne saldırıdır.

Halkın Evlatlarını Birbirine Kırdırmayacağız
Darbe gecesi ve sonrasında bu ülkenin gencecik insanlarının, asker arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, sade vatandaşlarımızın ölümüne tanık olduk. Yurt sorumluluğunu yerine getirmek için görev başında olan gencecik askerlerin sokaklara sürüldüğüne, linç edildiğine tanık olduk. Ülkesini, halkını seven bizler bu görüntüleri acıyla izledik. Bu ülkenin gençleri, ilericileri, vatanseverleri olarak darbecilere, darbe bahanesiyle farklılıkların baskı altına alınmasına, linç kültürünün oluşmasına karşı duracağız. Bizler, bu ülkenin evlatları birbirimizi kırmayacağız, kırdırmayacağız. Emperyalistlerin oyunlarına karşı uyanık olacağız, birbirimizle değil ülkemizin, halkımızın gerçek düşmanları olan emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileriyle mücadele edeceğiz.

Gençler OHAL değil Hak ve Özgürlük İstiyor
Hükümet darbeye karşı 21 Temmuz’da, ilk etapta 3 ay yürürlükte olmak üzere olağan üstü hal ilan etti. Oysaki genç işçiler, köylüler, işsizler, öğrenciler bu saldırı çemberini kırmak için örgütlenmek ve mücadeleyi yükseltebilmek için OHAL’e değil, daha çok hak ve özgürlüğe ihtiyaç duymaktadır.

Gençler Darbecilere ve Diktatörlere Geçit Vermeyecek
Genç arkadaşım, kardeşim…
Ülkemizin bütünlüğü, cumhuriyet, bağımsızlık, egemenlik, demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti niteliği saldırı ve tehdit altındadır. Biz ilericiler, yurtseverler biliyoruz ki; emekçi halkımız, gençliğimiz direngendir. Bin bir güçlükle elde ettiği ve korumaya çalıştığı bu ortak değerleri her ne pahasına olursa olsun savunacaktır.

Bu ülkenin gençleri, emperyalistlere ve onların uşaklarına, darbecilere ve diktatörlere geçit vermeyecek. Ülkemizi seviyoruz, ona sahip çıkacağız. Ülkenin onurlu evlatlarını saflarımıza çağırıyoruz.

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ