TÜM-İGD Şenol KÜÇÜK’ü Mersin’de andı

IMG-20150523-WA0045-590x328

TÜM-İGD’li gençler Mersin’de 35 yıl önce henüz 19 yaşındayken katledilen İLD-İGD üyesi Şenol KÜÇÜK’ü dün (23 Mayıs 2015) mezarı başında andı. Anmaya TÜM-İGD’li gençlerin yanı sıra, Şenol KÜÇÜK’ün aynı dönemde İGD saflarında omuz omuza sosyalizm mücadelesi verdiği yoldaşları da katıldı.

TÜM-İGD’li gençler yaptıkları konuşmalarda ideolojik konular üzerinde görüş birliğine varabilmek için yoldaşça tartışmak yerine işin kolayına başvurup silaha sarılmanın yanlış olduğunu o dönemde yaşanan sol içi çatışmanın bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladılar. Bugün var olan tüm enerjileriyle faşizme, gericiliğe, AKP karanlığına karşı tüm demokrasi güçleriyle birlikte mücadelelerini sürdüreceklerini, Şenol Küçük’ü her zaman mücadelelerinde yaşatacaklarını dile getirdiler.

Daha sonra sözü alan Şenol Küçük’ün o dönemdeki sınıf arkadaşlarından Celal Alaçamlı İGD’nin “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” şiarının toplumsal kurtuluş mücadelesi içerisinde önemli olduğunu, bugün de bu mücadelenin sınıf temelinde sadece TÜM-İGD’nin değil tüm solun vermesi gerektiğini, işçi sınıfının yok olmadığını olmayacağını aksine daha da güçleneceğini vurguladı.

Sonrasında TKP 1920 Mersin İl Başkanı Hasan İleri konuşmasında, gençliğin Şenol Küçük nezdinde tüm devrim şehitlerine söz verdiklerini anılarını mücadelelerinde yaşatacaklarına değindi.

 

IMG-20150523-WA0001-590x328