TKP’nin 97. yaşı coşkuyla kutlandı

10 eylul

Kurtuluş Savaşı’nın ateşli mücadele yıllarında Anadolu’daki antiemperyalist direnişe destek vermek için Anadolu’ya geçen Mustafa Suphi’lerin 10 Eylül 1920’de Bakü’de kurdukları Türkiye Komünist Partisi’nin 97. yaşı dün (10 Eylül 2017) başta İstanbul’da olmak üzere çeşitli illerde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Toplumcu Kurtuluş Partisi İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği anma dün saat 14.00 Taksim’de bulunan Cezayir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenler için durulan saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan Enternasyonal Marşı ile başladı.

Marşın okunmasının ardından TKP tarihiyle ilgili hazırlanan kısa bir film izlendi ve Toplumcu Kurtuluş Partisi İstanbul İl Başkan Yusuf Türkoğlu bir konuşma yaparak etkinliğe gelenleri selamladı. Türkoğlu’nun ardından ise parti saflarından mücadeleyi yükselten işçiler, emekçiler, kadınlar, translar ve gençler söz alarak TKP’nin 97. yaşını selamladı. Selamlamanın sonrasında ise parti sözcüsü Şener Ataş bir konuşma yaparak vatan, cumhuriyet ve emek mücadelesinde TKP’nin 97 yıldır yürüttüğü mücadeleden, ülkemizde ve dünyada yaşanan emperyalist saldırganlıklardan ve çözüm önerilerinden söz etti.

Ataş’ın ardından yirmi dakikalık bir mola verildi ve molanın ardından İGD’li gençlerin sunumuyla “Biz deli miyiz?” isimli skeç sahnelendi. Oldukça beğeni toplayan skecin ardından Fevzi Kurtuluş ezgileriyle etkinlikte yer aldı. Devrimci sanatçı Kurtuluş’un ezgilerine salon hep bir ağızdan eşlik etti. Devrimci marşlar ve türküler seslendiren Fevzi Kurtuluş müzik dinletisini “Çav Bella”yı söyleyerek bitirdi.

Salonun alkışlarıyla beğenisini gösterdiği Kurtuluş’un dinletisinin ardından TKP Marşı’nın okunmasıyla etkinlik sona erdi.