TKP’nin 96. yaşı coşkuyla kutlandı

tkp_96_yasinda

Türkiye Komünist Partisi kuruluşunun 96. yılını 10 Eylül Cumartesi Günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle kutladı.

Etkinlikte ilk olarak parti saflarında mücadele ederken yitirilen yoldaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve enternasyonel marşı okundu. Daha sonra emperyalizm temalı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından parti saflarında mücadele eden komünistler partinin 96. yılını selamladılar. Ayrıca TKP’nin dünden bugüne mücadelesine ve ülkenin ve dünyanın güncel durumunu ele alan bir konuşma yapıldı. TKP’nin emperyalizmin saldırılarına karşı vatanı, cumhuriyeti ve emeği savumaya devam edeceği vurgulandı.

Verilen kısa aranın ardından etkinliğin ikinci bölümünde Güneşli Dünya Tiyatro Topluluğu kısa bir skeç sahneledi. Daha sonra Aydın Yıldız ve arkadaşları sahne alarak şarkılarıyla TKP’nin 96. yılını selamladılar.

Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur diyen Tüm İlerici Gençlik Derneği olarak; işçi sınıfı partisinin, her şartta ve koşulda işçi sınıfı ideolojisinden taviz vermeyen TKP’ nin 96. yıl etkinliğine katılım sağladık.