Suriye’de emperyalist saldırganlığa geçit yok! Suriye halkının yanındayız!

suriye emperyalist saldirganlik gecit yok

katil abd

Emperyalist ABD, Fransa ve İngiltere bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Suriye’ye saldırdı.

Rusya, kamuoyuna ABD’nin kimyasal silah yalanını kullanacağı ile ilgili geçtiğimiz günlerde defalarca uyarılarda bulunmuştu. Bu uyarının üzerinden çok geçmeden ABD bu yalanı ortaya attı.

Esad’ın Suriye’nin Duma şehrinde kimyasal silah kullandığı provakasyonunu ortaya atan ABD, Suriye’ye saldıracaklarını da dile getirmişti. Bu söylemler üzerine Rusya ABD’yi askeri bir hamleden kaçınması konusunda uyardı.

Rusya ve Suriye, Suriye’de kimyasal silah kullanımıyla ilgili OPCW (Kimyasal Silahların Yasaklaması Örgütü)’den araştırma talep etmişti. OPCW’ye bağlı uzmanlar bugün Duma’da kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için bölgeye gideceklerdi. ABD Suriye’ye düzenlediği saldırıyı bu araştırmanın öncesinde gerçekleştirerek kimyasal silah yalanının ortaya çıkmasının da önüne geçmek istedi.

Şam, Deraa, Süveyde ve Humus bölgelerinde askeri üslere, hava alanlarına ve bilimsel tesislere fırlatılan yüzden fazla füzenin bir çoğu Suriye hava savunma sistemi tarafından imha edildi. Füzelerin bir kısmı hedefleri vurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklamalar geldi
Dışişleri Bakanlığı “Saldırıyı memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Duma’da kimyasal saldırı gerçekleştirdiği anlaşılan Suriye rejimi cevapsız bırakılması düşünülemezdi.” diye konuştu. Yapılan bu açıklamalar insan hakları, uluslararası hukuk ve anayasa açısından yüz karasıdır. Şam’ı vuran füzeler yarın Ankara’yı vurmayı hedefleyen füzelerdir. Bu tür açıklamalar kabul edilemez.

Emperyalizm ve işbirlikçileri, Suriye’den elinizi çekin!
Şam’da sokaklara çıkan binlerce Suriyeli emperyalist saldırıyı protesto ediyor. Suriye halkı ve bölge halkları emperyalizmin bu iğrenç saldırılarına karşı birlik olarak zafere ulaşacaklardır. İlerici Gençlik olarak, vatan toprağını savunan Suriye’nin yanındayız. Emperyalizm yenilecek ve direnen kardeş Suriye halkı kazanacaktır.