Süleyman Üstün Anıldı

suleyman ustun anma 2017

Yaşamını işçi sınıfının mücadelesine adamış olan Süleyman Üstün, ölümünün onuncu yılında (19 Mayıs 2017) mezarı başında anıldı. Süleyman Üstün’den eğitim almış olan işçiler, yol arkadaşları, onun mücadelesini sahiplenen gençler Süleyman Üstün kavgamızda yaşıyor dedi.

Anmada ilk olarak Süleyman Üstün için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından işçilerden gönderilen mesajlar okundu ve Süleyman Üstün’ü yakından tanıyanlar, onun yaşamı boyunca bu mücadele içinde olduğundan, sınıfın içerisinde bir önder olarak hem iyi bir eğitimci olduğundan hem de komünist hareket içerisinde önder bir devrimci olduğundan bahsedildi.

İlerici Gençlik adına söz alan arkadaşımız; ” Süleyman Üstün’ün saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Süleyman Üstün’ü onun adına çekilen belgesellerden ve onun öğrencilerinden tanıyoruz ve onun mücadelesini sahipleniyoruz.” dedi.

İlerici liseler adına söz alan arkadaşımız ise, bugün Ortadoğu’yu ve ülkemizi hedef alan emperyalist saldırıya karşı Süleyman Üstün’ün mücadelesini sürdüreceğiz dedi.