Su ve Vicdan Nöbeti’nin 24. Gününde On Binler Kaz Dağları’nda Buluştu

kazdaglari eylem

Kaz Dağları’nda tutulan Su ve Vicdan Nöbeti’ne bugün (18 Ağustos Pazar) İlerici Gençler de katılımcı oldu. İlerici Gençler alana ellerinde “Kaz Dağları’nın Sesi, Nefesi Ol!” pankartıyla girdiler.

Konser alanında buluşan binlerce kişi Kaz Dağları için “Altıncı Şirket Kaz Dağları’ndan Defol!”, “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam”, “Havama, Suyuma, Toprağıma Dokunma!”, “Emperyalist Şirket Kaz Dağları’nı Terk Et!” sloganlarını attılar.

Konser öncesi konuşma yapmak için çıkan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kaz Dağları’nın doğal, kültürel ve tarihi bir miras olduğunu dile getirerek, korunması gerektiğinin önemi üzerinde durdu.

Alanda konser veren Fazıl Say, Kaz Dağları için bestelediği ve “Kaz Dağları Marşı” adını verdiği eserini dinleyiciyle ilk kez buluşturdu. Konser sırasında sessiz alan ilan edilen ve sigara içmenin yasak olduğu ormanda Kaz Dağları’nın talanına karşı bir araya gelen binlerce kişi dinletinin tadını çıkardı.

Konser sonunda, Su ve Vicdan Nöbeti’nin devam edeceği, sadece konser etkinliğinin sona erdiği duyuruldu. Etkinlik bitiminde kitle “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz!” sloganlarıyla alandan ayrıldı.

kazdaglari eylem 4
kazdaglari eylem 3
kazdaglari eylem 2