Stant açarak gençleri mücadeleye çağırıyoruz 

igd stant

İlerici Gençler Kadıköy’de açtığı stantla gençleri; eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye, umut dolu yarınlar için birlikte mücadele etmeye davet ediyor. 

Stant çalışmalarıyla eğitim sisteminin tarikatlara ve sermayeye teslim edilmesine karşı çıkarak, “Gerici müfredata ve istibdat düzenine baş eğmeyeceğiz!” diyoruz. Üniversitelerdeki baskıların, yasaklanan bahar şenliklerinin ve gençlerin sosyalleşme alanlarının kısıtlanmasının altını çizen İlerici Gençler olarak özgür, bilimsel, laik, demokratik eğitim için mücadeleyi büyüteceğimizi ifade ediyoruz. 

igd stant2

Ekmek, Gül ve Hürriyet İçin Mücadeleye Davet! 

Gençleri İlerici Gençler Derneği saflarına çağırırken, AKP’nin neo-liberal politikalarının Türkiye’yi dışa bağımlı bir ülke hâline getirdiğini ve gençlerin eğitim hakkından mahrum kaldığını dile getiriyoruz. Genç işsizliğinin ve pahalılığın boyutlarının arttığını belirterek “Okumak ve ülkemizin kalkınması için üretmek istiyoruz!” diyoruz. 

Emperyalizme Geçit Yok! 

NATO ve ABD’nin Orta Doğu ve diğer bölgelerde uyguladığı emperyalist politikaları kınayarak “Emperyalist savaş makinesi NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın!” çağrısıyla sesimizi yükseltiyoruz. 

İlerici Gençler; halkın, emekçilerin, ilericilerin, birleşerek ulusal demokratik güçlerin en geniş birliğini kurmasının önemine dikkat çekerek, “Vatan, Cumhuriyet, Emek” mücadelesini yükseltmeye çağırıyor.  

İlerici Gençler Derneği olarak stant çalışmalarıyla gençlere “Aydın bir Türkiye istiyoruz, sen de gel mücadelemize ortak ol!” demeye devam edeceğiz. 

Stantlarımızda dağıttığımız bildirimizi aşağıda sunuyoruz:  

BİZ DURDURMAZSAK DURMAYACAKLAR! HAYDİ!  

SEN DE İLERİCİ GENÇLİĞE KATIL! 

Ülkemiz ekonomik ve toplumsal olarak büyük bir yıkımın eşiğinde. 22 yıldır iktidar AKP, biz gençlere işsizlik, sefalet ve umutsuzluktan başka hiçbir şey getirmedi. 

Eğitim; halk düşmanı tarikatlara, gözü kârdan başka bir şey görmeyen sermayeye peşkeş çekildi. Laiklikten, bilimden ve nitelikten uzak, halkı kutuplaştıran gerici bir müfredat uygulamaya konuldu. Okullara imamlar atamaya başlayan iktidar en temel temizlik hizmetlerini bile yapamıyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri salgın tehdidi altında. Üniversiteler ise YÖK eliyle istibdat rejiminin uzantısı baskı aygıtlarına döndürüldü. Kampüslerimizdeki bahar şenlikleri bile yasaklandı. Gençlerin sosyalleşebileceği; kültür, sanat ve politikayla beslenebileceği tüm alanlar bir bir kısıtlandı.  

Laik, bilimsel, demokratik eğitim istiyoruz! 

İstibdadın baskıları bizi yıldıramaz! Okullarımızda omuz omuza mücadele ederek özgür, eşit, laik ve bilimsel eğitimin kapılarını aralayacağız. Halk için bilim halk için eğitim isteyeceğiz. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerin barınma, beslenme ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılanacağı toplumcu bir düzeni savunmaya devam edeceğiz. 

Herkes için “ekmek gül ve hürriyet” istiyoruz! 

AKP neoliberal yıkım politikaları ile Türkiye’yi üretemeyen, dışa bağımlı bir ülke hâline getirdi. Yarattıkları ekonomik yıkım ulusal ve ekonomik bağımsızlığımızı tehdit ediyor. İşsizlik, özellikle genç işsizlik ve pahalılık afet boyutlarında. Liseliler çalışabilmek için açık liselere yöneliyor. Üniversiteliler yarı zamanlı iş peşinde koşuyor. Biz gençler okumak istiyoruz. Ülkemizin kalkınması için çalışmak üretmek istiyoruz. Bizi okutan halkımızın, refah içinde yaşayabileceği bir ülke için alınteri dökmek istiyoruz. Aklımızı, yüreğimizi, gücümüzü tüm halkımızın insanca yaşayabileceği bir düzen için seferber etmek istiyoruz. Biz gençler kimseden yardım, sadaka, minnet beklemiyoruz. Anayasanın güvence altına aldığı parasız, bilimsel, laik demokratik eğitim hakkımızı ve çalışma hakkımızı istiyoruz.   

Anayasanın iktidar tarafından defalarca çiğnendiği, devlet işleyişinin ve toplumun kuralsızlığa sürüklendiği, toplumsal yapımızın feodal ataerkil cinayetler ve şiddetle sarsıldığı, cezasız kalan organize suç örgütleriyle mafyalaşmanın özendirildiği bu düzeni değiştirmek istiyoruz. Gericiliğin saldırısıyla, tarikat düzeniyle temelleri oyulan Cumhuriyeti gençlerin ve emekçilerin ellerinde yeniden ayağa kaldırmak; güçlü ulusal ekonomi, çağdaş yaşam, mutlu toplum için gençlik devrim istiyor! 

Emperyalizme geçit yok! 

İnsanlığın baş düşmanı NATO ve ABD’nin kanlı emperyalist politikaları Orta Doğu’dan Ukrayna’ya Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar savaşları kışkırtıyor. On binlerce masum hayatını kaybederken milyonlarca insan mülteci konumuna düşüyor. Emperyalistler ve işbirlikçileri Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve toprak bütünlüğünü de tehdit ediyor. ABD’nin emperyalist yayılmacı politikalarına, sömürgeci İsrail’in insanlık dışı kanlı eylemlerine emperyalist savaş makinesi NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın! Suriye ile derhal barış sağlansın! Savaşı ve yıkımı tüm bölgemize yaymak isteyen, şimdiden Lübnan’ı ağır bir şekilde bombalamaya başlayan, laftan anlamayan zorbalara karşı kolektif eyleme ortak ekonomik ve askerî eylemlere ihtiyaç var.