Somalı aileler adaletin peşinde

somali aile adalet

soma aile ankara eylem saldiri

Soma Katliamı’nda yaşamını yitiren madenci ailelerinin geçtiğimiz cuma günü başlattığı “adalet yürüyüşü” dün (16.07.2018) Ankara’da HSK binası önünde polisin biber gazlı saldırısına rağmen açıklama ve protestolarla son bulurken madenci yakınları, adalet yerini buluncaya dek davanın peşini bırakmayacaklarını yinelediler.

Somalı ailelere CHP ve HDP’den milletvekilleri de destek verirken, polis saldırısına rağmen aileler adına, faciada yaşamını yitiren işçilerden Uğur Çolak’ın babası İsmail Çolak açıklama yaptı.

Yaşanan katliamda işverenin, sendikanın ve siyasal iktidarın sorumlu olduğunu söyleyen ve sadece kendi evlatları için değil tüm zor koşullarda çalışan işçiler için 3 yıldır mahkeme koridorlarında adaleti haykırdıklarını belirten Çolak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkede adaletin kimler için var olduğunu 11 Temmuz günü bir kez daha görmüş olduk. Kamu görevlilerinin, Enerji ve Çalışma Bakanlığı’nın hiç yargılanmadığı davada patronlara ödül niteliğinde cezalar kesilmiş oldu. Adalet bu davada göçük altında kaldı. Her gün ortalama 5 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği ülkemizde adalet, işçiler için katillere karşı yükseltilmesi gereken bayraktır. Adaletin sağlanmadığı, sorumluların yargılanmadığı ülkemiz yeni Somalara yeni Ermeneklere gebedir.” dedi.

4 yıldır adaletten ve adil yargılanmadan uzak çıkan kararlardan sonuncusu da geçtiğimiz çarşamba günü (11 Temmuz 2018) görülen duruşmada alındı. Birkaç üst yönetici dışında patronlardan Alp Gürkan ve 37 sanığa beraat kararı verildi.