Şiddete karşı kadınlar sokaklardaydı!

kadin siddet eylem taksim 2017

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü için ülkenin belirli yerlerinde eylemler, yürüyüşler düzenlendi.

Geçtiğimiz gün (25.11.17) saat 18.00’da Taksim/Tünel önünde başlayan; yüzlerce kadının, EBT bireyin katıldığı etkinlikte İGD’li genç kadınlar olarak bizler de vardık.

Tünel’in önünde toplanan kitle Taksim Meydanı’na doğru sloganlarıyla, şarkılarıyla, zılgıtlarıyla birlikte yürümeye başladı. Yürüyüşte en çok kullanılan sloganlar şöyleydi: “Kadınlar birlikte güçlü.” “Faşizme karşı omuz omuza!” “Jin, jiyan, azadi” (kadın, yaşam, özgürlük) “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına özgürlük!”

Yürüyüş engellenmek istense de kadınlar yürümeye devam ettiler. Ardından basın açıklamasının okunmasıyla yürüyüş sona erdi.

Neden 25 Kasım?
Dominik Cumhuriyeti’nde o tarihte katledilen Mirabel Kardeşlerin anısına 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü olarak belirlendi. O günden bugüne her 25 Kasım’da kadınlar sokaklarda olmaya devam ediyor.

Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa!

Biz ilerici genç kadınlar geçmişten günümüze kadınların onurlu mücadelesini tüm kadınlarla el birliğiyle yükseltmeye çalıştık ve bunu sürdüreceğiz. Ayrıca emek mücadelesinde büyük rol alan kadınların “Eşit işe eşit ücret!” söylemlerinin yükseltilmesine de destek olacağız. Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa!