Rusya: Suriye’deki kimyasal saldırı provokasyonunda İngiltere’nin parmağı var

rusya aciklama suriye kimyasal saldiri

rusya savunma bakanligi igor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov dün (13.04.2018) düzenlenen toplantıda, Suriye’nin başkenti Şam’a bağlı Doğu Guta’nın Duma ilçesinde 7 Nisan tarihinde düzenlenmiş olduğu düşünülen kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere’nin olduğuna dair kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Bakanlığın, bu sözde kimyasal saldırı görüntülerini kameraya alan gruptaki kişileri bulduğunu ve bunlardan süreci öğrendiklerini söyledi.

Konaşenkov, “Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler’e Ceyş’ül İslam’ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan’da Şam’a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler’in Şam’ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi” dedi.

Rusya’nın daha önce bu tür provokasyonların hazırlandığını tüm düzeylerde birçok kez söylediğini, vurguladı. Konaşenkov, gerçekleştirilen provokasyonun asıl amacının ABD’yi Suriye’de füze saldırısına teşvik etmek olduğunu herkesin anladığını söyledi.