Onbinler Tarsus’ta Özgecan için yürüdü

IMG_20150218_174350

Kadına yönelik şiddete karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Katledilen Özgecan için bugün (18.02.2015) Tarsus’ta onbinlerce kişi siyahlar giydi ve Tarsus-Adana Karayolu’nu trafiğe kapatarak yürüdü.

Özgecan’ın arkadaşları tarafından düzenlenen eyleme Mersin ve Tarsus’taki üniversite öğrencilerinin yanı sıra liseliler, taraftar grupları, kadın örgütleri ve İlerici Gençler de katıldı. Onbinlerce kişi Özgecan için ve kadına yönelik şiddete karşı saat 09.00’da Çağ Üniversitesi önünde toplandı.

Kadın, yaşam, özgürlük!
Ellerinde Özgecan’ın resimlerini ve taleplerini taşıyan onbinlerce kişi yolu trafiğe kapatarak Yenice’ye doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Kadına uzanan eller kırılsın” ve “Özgecan Aslan yirmisinde bir fidan” sloganları atıldı.

Yenice Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde ise burada arkadaşları adına bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada adaletin sınanacağı bir vakitte olduğumuz vurgulanarak koruma kanunlarının etkin bir şekilde uygulanmasının, gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesinin ve eğitim sistemi içerisinde kadının toplumdaki yerinin ve önemi hassasiyetle işlenmesinin öneminin altı çizildi.

ozge4

ozge5

ozge6

IMG_20150218_170237