Omorfo’da Kadına Yönelik Şiddete karşı yürüyüş düzenlendi

omorfo kadina yonelik siddet

Kuzey Kıbrıs, Omorfo (Güzelyurt) ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde “25 Kasım Kadına Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü” için yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe “Devletin Görevi, Sığınma Evi” sloganıyla başladı. Yürüyüşte kadınlara karşı yapılan her türlü şiddetin bir gün değil, her gün sesi olunacağı haykırıldı. Yürüyüşün sonlarına doğru dayanışma konseri verildi. Daha sonra basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında; devletin, polis teşkilatı başta olmak üzere tüm kurumların kadın şiddetine karşı etkin önlemler alması gerektiği, şiddeti önleyecek merkezlerin ve sığınma evlerin açılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada “Bugün burada kadına yönelik şiddete karşı daha güçlü bir şekilde hayır demek için bir araya gelen bizler, bölgelimiz olan kız kardeşlerimiz Nejla Mağaracı, Nigar Tevfik Erhalk başta olmak üzere, uğradığı erkek şiddeti sonucu bu yıl ve önceki yıllarda aramızdan alınan tüm kız kardeşlerimizi anıyoruz.” denildi. Erkek şiddeti sonucu ölen tüm kadınlar anılarak artık bir kadının daha bundan dolayı kaybedilmesine tahammüllerinin olmadığı belirtilerek yürüyüş tamamlandı.