Okmeydanı’nda AKP’nin muhafız birlikleri yine sahnede!

kurt_okmeydani
Okmeydanı’nda Soma katliamında hayatını haybeden işçiler ve Berkin Elvan’ı anmak üzere eylem yapan liselilere polis saldırdı. Yaylım ateşi açan polisin kurşunuyla bir vatandaş vuruldu. Uğur Kurt isimli kişinin durumu ağır.
Bugün (22 Mayıs 2014) Okmeydanı’nda liseliler, Soma’da ölen madenciler ve Berkin Elvan’ı anmak için eylemdeydi. Eylem sırasında liseliler yine AKP’nin muhafız birliklerinin saldırısına uğradı. AKP’nin muhafızlarının gaz bombalı, tomalı, akrepli ve özel harekat polislerinin de katıldığı saldırısına karşı Okmeydanı tarafından molotof kokteyli ile cevap verildi. Bunun üzerine polis gerçek mermi kullanarak zırhlı araçlar içinden yaylım ateşi açmaya başladı.
Polisin yaylım ateşi ile cenaze törenine katılmak için cemevine gelen ve o sırada dışarıda bekleyen 30 yaşındaki Uğur Kurt boynundan vurularak yaralandı. Durumu ağır olan Kurt, hastaneye kaldırıldı ve hemen ameliyata alındı. Kurt’un hayati tehlikesi sürüyor.
AKP’nin muhafız birliklerinin mahalleye dönük saldırısı da halkın direnişi de sürüyor. Yaralanan Uğur Kurt için mahallede çeşitli kurumlar akşam 19.00’da cemevi önünde buluşma çağrısı yapıyor.
Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise olayı araştıracaklarını, yaralı kişi için acil şifalar dilediklerini açıkladı. Mutlu, acıları büyütmemek için sükunet çağrısı yaptı ama bir yandan emrindeki birliklerle Okmeydanı halkına yönelik saldırıyı sürdürüyor.