Newroz Pîroz Be! Newroz Kutlu Olsun!

21 Mart, Kürt halkının zalim hükümdar Dehak’a karşı Demirci Kawa önderliğinde isyan ettiği gün olarak kutladığı, bölgemizdeki diğer halkların doğanın yeniden doğduğu bahar bayramı olarak karşıladığı ve Birleşmiş Milletler kararıyla da bütün dünya halklarının Irkçılığa Karşı Mücadele Günü olarak kutladığı dünya halklarının kardeşliğini simgeleyen enternasyonal bir dayanışma günüdür.

Bugün ülkemizde, bölgemizde ve dünyada zulme karşı mücadelelerin giderek büyüdüğü bir dönemden geçiyoruz. Emperyalizme, kapitalizme, sömürgeciliğe, işgale, ırk ayrımcılığına, baskıcı ve zorba yönetimlere karşı halkların birliğinin ve dayanışmasının pekiştiği, ayağa kalkıp yaşam alanlarının iradesini eline aldığı bu dönemde Newroz’un özgürlük, kardeşlik ve mücadele anlamlarını taşıyan ateşini daha da alevlendirmek gerekiyor. AKP hükümetinin Türkiye halklarının barış umudunu oyalama taktikleriyle harcama çabalarına karşı,
vurgunculuk, gericilik ve savaş rejimine karşı mücadeleyi yükseltmek gerekiyor.
Türkiye halkları açısından tarihi anlamlar taşıyan 2014 yılının bu “yenigün”ünü en içten mücadeleci duygularımızla kutluyoruz.
Mayıs-Haziran 2013 Büyük Halk Direnişi’nden Newroz’a, Newroz’dan özgür yeni yarınlara.

GENÇLİK DEVRİM İSTİYOR!

Updated: 21 Mart 2014 — 3:11 pm