Newroz İstanbul’da kutlandı

Baharın, barışın, zulme başkaldırının ve mücadele ateşinin sembolü olan Newroz, İstanbul’da yüzbinlerin katılımıyla dün (23 Mart) Kazlıçeşme’de büyük bir coşku ile kutlandı.
Sabah saatlerinden itibaren Topkapı’dan Kazlıçeşme’ye yürüyerek ya da araçlarıyla ulaşmaya çalışanlar, Newroz’un büyük coşkusuna rağmen, çevredeki okullarda devam eden YGS dolayısıyla sessiz olmaya gayret gösterdi.

Newroz alanı her yıl olduğu gibi bu yıl da rengarenkti. Ulusal kıyafetler ile gelen Kürt kadınları yine oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

TÜM-İGD’nin de bayrakları ve pankartıyla katıldığı Newroz kutlamasında, sosyalist dernekler, partiler, emek örgütleri, sendikaların yanısıra eşcinsel ve trans insiyatifler de vardı.

Çocuklar unutulmadı
Newroz’da Berkin Elvan, Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz unutulmadı; fotoğrafları sinevizyondan izletildi. Konuşmalarda sık sık daha çocuk yaşta nasıl vahşice öldürüldüklerinden bahsedildi.
Berkin Elvan’ın ailesi de Newroz alanındaydı.

Demokrasi ve barışta ısrar!
Yapılan konuşmalarda AKP yönetimine ve baskılara değinilirken, hırsız iktidar tekrar tekrar deşifre edildi.
Selahattin Demirtaş, konuşmasının bir bölümünde, “Aralarında hırsız olmayan var mı? Ya paramızı çalmışlar, ya kimliklerimiz çalmışlar, ya inançlarımızı çalmışlar, ya geleceğimizi çalmışlar, ya çocuklarımızı çalmışlar, ya doğamızı çalmışlar, ya çevremizi, ya umutlarımızı, heyecanlarımızı çalmışlar. Hepsi hırsız bunların.” dedi.

Konuşmların tümünde demokrasi ve barışta ısrar, özgürlükte ısrar vurgusu yapıldı.

Newroz programı, Erol Berxwedan, İlkay Akkaya ve Grup Vardiya’nın konseriyle sonlandırıldı.

newroz2014-1

newroz2014-3

newroz2014-5