Nevzat Bulut Mezarı Başında Anıldı

nevzat_bulut_anma

İLD’nin kurucularından ve İGD üyelerinden olan Nevzat Bulut’u aramızdan ayrılışının 39. yılında İstanbul’da bulunan mezarı başında düzenlenen etkinlikle andık.

4 Aralık Pazar günü saat 14.00’da TKP 1920 Kadıköy İlçe örgütünün düzenlediği anma etkinliğinde başta Nevzat Bulut olmak üzere hayatını sosyalizm mücadelesine adamış tüm devrimci yoldaşlarımız için saygı duruşunda durduk. TKP 1920 üyeleri ve “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” şiarında bulunan İlerici Gençler Türkiye’deki işçi sınıfının partisi olan TKP’nin marşı ile anma etkinliğine başladı.

TKP 1920 adına yapılan konuşmaların ardından İlerici Gençler adına sözü alan arkadaşımız Nevzat Bulut’u saygıyla ve özlemle andıklarını belirterek, “Mücadelemize ışık tutan Nevzat Bulut yoldaşı unutmayacağız. Yolumuz işçi sınıfının yoludur şiarını yükselteceğiz. Emperyalizme karşı vatanı, sermayeye karşı emeği ve gericiliğe karşı cumhuriyeti koruyacağız” dedi.

77’nin Aralığında kaybettiğimiz yiğit yoldaşın ardından bir kez daha İlerici Gençler olarak söz veriyoruz, gericiliğe karşı okullarda, sokaklarda, fabrikalarda bilimsel eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz!

nevzat_bulut_2