Mülkiyeliler Birliği: “Birliğimiz, hem öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın yanında olmayı sürdürecektir.”

mulkiye_aciklama

Son günlerde Ankara Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde yaşanan polis baskısı ve saldırılarıyla ilgili Mülkiyeliler Birliği bir açıklama yayınladı. Birlik açıklamalarında polisin nedensiz yere üniversiteye girdiğini belirterek güvenlik güçlerini üniversiteye müdahele etmekten vazgeçmeye çağırdı.

Birliğin açıklamasının tam metni şöyle:

“Bugün ortada hiçbir neden yokken polis, Hukuk Fakültesinde öğrenciler arasındaki gerilimi bahane ederek Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsündeki bütün fakültelere girmiş ve aralarında SBF’lilerin de bulunduğu 13 öğrenciyi gözaltına almıştır.

Sınav döneminde yaşanan ve eğitim hakkının gasp edilmesi anlamına da gelen bu saldırıda, hem öğrenciler hem de öğretim elemanlarını hedef alan polisin tutumu kabul edilemez.

Güvenlik güçleri okulumuzdaki ortama müdahaleden vazgeçmelidir. Bu müdahaleler olmadığında Fakültemizde hiç bir olay yaşanmayacağı açıktır.

Öğrencilerimize de çağrımız, eğitim hakkının engellenmesine yönelik bu tür provokatif saldırılarda tıpkı bugün yaptıkları gibi sağduyuyla hareket etmelerini sürdürmeleridir.

Mülkiyeliler Birliği olarak yarın yapılacağı açıklanan SBF-Mülkiye Akademik Kurul toplantısında alınacak kararın yanında olacağımızı duyuruyoruz.

Birliğimiz, hem öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın yanında olmayı sürdürecektir.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu”