Mahkeme iki kardeşe istismarda bulunan korucuya tutuksuz yargılanma kararı verdi

cinsel istismar

Hakkari Yüksekova’da 6 ve 12 yaşlarında iki kardeşe cinsel istismarda bulunan korucu Sadat E’nin yargılandığı davada mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren ailenin avukatı Harika Karataş, ellerinde sanık aleyhine delillerin, tanık beyanlarının olduğunu ve Adli Tıp raporunun da durumu kesin olarak ortaya koyduğunu belirterek mahkemenin hukuka aykırı karar aldığını söyledi.
Adli kontrol şartlarını dahi uygulanmadığını söyleyen Karataş, duruşmaya bile katılmayan sanığın, ikametgah adresinde bulunmadığını ve mahkemenin bunları görmezden geldiğini vurguladı. Karataş, “Bu kötü bir emsal. Bundan sonra cinsel istismar davalarında alınacak kararları etkileyebilecek bir karar. Cinsel istismar sanıkları tutusuz yargılama, hatta cezasız kalma yönünde kararlara sahip olabilir.” şeklinde konuştu.
Çocukların annesi N.E. de mahkemenin tüm delilleri görmezden gelerek aldığı karara tepki göstererek “Kadınların dayanışmasına ihtiyacımız var. İki çocuğuma cinsel istismarda bulanan kişi şuan dışarıda ve her an birine cinsel istismarda bulunabilir. Kadınlar bir araya gelerek ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Kadınlar sahip çıksın çocuklarıma. Cinsel istismarcıya gereken ceza verilsin artık” dedi.