Liselilerden Kobane için eylem çağrısı

protest_yumruk

Kadıköy Liseli Platformu Kobane’deki IŞİD katliamını kınamak ve Kobane Direnişi’ni selamlamak için yarın sokaklarda.

Kobane’de katledilen kardeşlerimiz için yürüyoruz diyen Kadıköy Liseli Platformu tüm liselileri halkların kardeşliği şiarını yükseltmek ve IŞİD katliamlarına karşı sloganlarımızı haykırmak için sokaklara çağırıyor.

İlerici Gençler de sokaklar da olacak. Geçtiğimiz hafta IŞİD saldırıları ve AKP gericiliğiyle ilgili bildiri dağıtım çalışması yapan gençler çalışmalarını sürdürüyor. İlerici Gençler başta liseli gençlik olmak üzere tüm gençliği eyleme çağırıyor.

Eylem tarihi: 18 Ekim 2014
Saat: 14.00
Buluşma Yeri: Altıyol Boğa

Çağrı metni aşağıdadır:

LİSELİLER KOBANE İÇİN YÜRÜYOR

Bizler IŞİD adı altında Ortadoğu halklarına ve özellikle Kürtlere karşı yürütülen katliam politikasına karşılık; liseliler olarak bir araya geldik.

AKP taşeronluğuyla devlet destekli oluşturulan IŞİD çetesi katliamlarını sürdürüyor. Silahlarla, bombalarla saldırırken; yüzlerce insanı esir alıyor, kadınlara çocuklara tecavüz ediyor.

Bunlara karşılık Kobane’de, direniş sürüyor. Bizler de okullarda, sokaklarda direnişimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, Kobane düşmedi, düşmeyecek. Rojava Devrimi yaşayacak.

Biz liseliler; bugün bölge coğrafyasında katledilen kardeşlerimiz için; mücadeleyi yükseltmek, İstanbul’dan Kobane’ye sesimizi yükseltmek için, 18 Ekim cumartesi günü saat 14.00’da Altıyol Boğa’da buluşup bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.

Kobane’yle dayanışmak için, katledilen kardeşlerimiz için yürüyoruz.

Yaşasın Kobane Direnişi!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Kadıköy Liseli Platformu