Lisede tacizci öğretmen skandalı

lisede tacizci ogretmen

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde görev alan coğrafya öğretmenine, öğrencilere tacizden dava açılmıştı. Öğretmen görevine devam ederken, okuldaki öğrenciler taciz vakasına karşı geçtiğimiz gün (22 Eylül) yoğun “sessiz kalmayacağız” eylemi düzenledi.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde görev yapan, hakkında taciz davası açılmasına ve pek çok taciz şikâyeti almasına karşın görevine devam eden öğretmene okul öğrencilerinden tepki geldi. Öğrenciler, #TacizVarSesÇıkar kampanyası başlatarak tacizci öğretmenin istifası talebiyle bugün dersleri boykot etti. Boykot eyleminde öğrenciler, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

Öğrenciler, yaptıkları açıklamada “Kadriye Moroğlu öğrencileri olarak bildiriyoruz: Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur” dedi.

Öğrenciler açıklamalarına şöyle devam etti; “Kendisi hâlâ görevdedir ve zamanında yaptıklarını şu an da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşagelmektedir, bilinmektedir. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir. Herkesi duyarlı olmaya ve bu durumda ani refleksif olarak gerçekleşebilecek her olay ihtimaline karşın, şiddetle karşı çıkmaya ve karşı gelenlerle beraber olmaya çağırıyoruz.”

Eylem sırasında tacizle suçlanan öğretmenin kendisini öğretmenler odasına kilitlediği öğrenildi.

Öğrencilerin öğretmenden defalarca şikayetçi olmasına karşın okul idaresi “Engelli çocuğu var” diyerek öğrencilere geri adım artırmaya çalışmıştı. Söz konusu öğretmen hakkındaki dava halen devam etmekte.