LGS sonuçlarının açıklanma tarihi ertelendi

lgs sonuclar aciklandi 1

IMG 20180402 113337

8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin sonuçları birçok öğrenci ve ailesi tarafından merakla bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS klavuzunda belirtilene göre sınavın sonuçları 22 Haziran tarihinde açıklanacaktı. Birçok öğrenci ve aile programını buna göre yapmıştı. Ancak AKP’li yıllarda eğitim ve sınav sistemini yapboz tahtasına çevirmekle meşhur Milli Eğitim Bakanlığı’n sınavların açıklanacağı tarihin dün (05.06.2018) ertelendiği açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı son olarak LGS’nin sonuçlarının 26 Haziran günü açıklanacağını duyurdu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının seçim sonrasına ertelenmesine Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tepki gösterdi. İnce sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Sınavı kaldıracağız dediler, 1.2 milyon çocuğumuzun 1 milyonu sınava girdi. Getirilen sistemin kaldırılan sistemden daha olumsuz sonuçlar doğuracağını daha o günlerde söyledik. Okulları nitelikli/niteliksiz diye ayrıştıran ucube bir sistem getirildi. Çocuklarımızın ağlayarak çıktığı, velilerinin gözyaşı sildiği sınavı, sınavları çocuklarımız ve velilerimiz hak etmiyor. Sınavın sonuçlarından ve velilerin tepkisinden korktular, Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi seçim sonrasına ertelediler. Allah’ın izni, milletimizin takdiri ile 24 Haziran’da çok şey değişecek. En çok da eğitimde çok şey değişecek. Parasız, nitelikli ve herkesin istediği okul türüne gidebildiği sistemi hep birlikte kuracağız” dedi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ertelenmesine tepki gösteren Eğitim-Sen ise sınav sorularındaki adaletsizliğe dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce bir açıklama yapmasını talep etti.