Laik ve bilimsel eğitim için onbinler Kadıköy’de buluştu

alevimiting_4

Alevi örgütlerinin ve Eğitim-Sen’in çağrısıyla bugün (08.02.2015) on binlerce insan AKP’nin eğitim alanındaki gerici uygulamalarını protesto etmek için Kadıköy’deydi.

Çok sayıda kurum, parti, dergi çevresi ve taraftar grubu Çarşı’nın da destek verdiği miting için kitle Kadıköy Boğa Meydanı ve Numune Hastanesi önünde saat 11.00’de toplandı. Her iki yoldan yapılan yürüyüşün ardından onbinler Kadıköy İskelesi’ndeki miting alanında bir araya geldi.

Kitlenin çok kalabalık olması nedeniyle insanlar miting alanına sığmadı. Dört bir yandan “Laik, bilimsel ve anadilde eğitim” şiarıyla bir araya gelen kitle sık “Karanlığa teslim olmayacağız” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganını haykırdı.

Mitingde alevi örgütleri adına ve KESK adına konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda AKP’nin alevileri yok saydığından bahsedildi ve eğitim alanındaki gerici politikalara geçit verilmeyeceği vurgulandı. Mitingde ayrıca 13 Şubat Cuma günü eğitim alanındaki gerici uygulamalara dikkat çekmek için yapılacak olan boykotun duyurusu da yapıldı. TÜM İGD’nin de katıldığı mitingde ayrıca alevi örgütlerinin hazırlamış olduğu semah gösterimi de yapıldı.

Gezi şehitlerinin, SOMA’da katledilen işçi kardeşlerimizin sloganlarla yapılan konuşmalarla hatırlatıldığı miting türkülerle bitirildi.

alevimiting_1

alevimiting_2

alevimiting_3