KYK zammı talebiyle Kadıköy’de eylemdeydik!

kyk eylem igd 2022

Dün (18 Aralık 2022) Kadıköy’de Süreyya Operası önünde  düzenlediğimiz basın açıklamasıyla bize “müjde” diyerek açıkladıkları 400 TL’lik KYK zammını kabul etmediğimizi haykırmak  için bir araya geldik.

Saat 14.00’da başlayan basın açıklamamızda ülkemizin büyük bir ekonomik krizin içinden geçtiğini ve bedelini en ağır şekilde ödeyen kesimlerden birisinin de biz gençler olduğunu söyledik. Yeni bir yıla girerken KYK bursları için “devrim” niteliğinde bir zam yapacağız diyenlerin, KYK’yı 1250 TL yaparak öğrencilerin bu zamla geçinmesini kendilerince bir marifetmiş gibi dile getirdiğini vurguladık.

1250 KYK yetmez 2000 istiyoruz!

Açıklamamızda biz öğrencilerin barınamadığını, geçinemediğini söyledik.  Bu ekonomik şartlarda bir montun bile 1000 lira olduğunu 1250 KYK temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmeyeceğini vurgulayarak “1250 KYK yetmez 2000 istiyoruz” dedik.

Kredi değil, burs istiyoruz!

Yaptığımız açıklamada geleceğimizin ipotek altına alınmasına karşı “kredi değil, burs istiyoruz” talebimizi dillendirdik ve kredi borçlarının silinmesi gerektiğini vurguladık.

Gerici tarikatların çocuk istismarlarını, gençleri intihara ve karanlığa sürüklemelerine karşı tarikat yurtlarının kamulaştırılması gerektiğini belirttik.  Eylemde “Kredi değil, burs istiyoruz!”, “Bir mont olmuş 1000 lira neye yeter KYK!”, “Zamlar çok, cebimizde kuruş yok!”, “Eşit, parasız, bilimsel, laik eğitim!”, “KYK en az 2000 olsun!”, “Tarikatı değil çocukları koru!”, “Türkiye laiktir laik kalacak”. sloganlarını hep birlikte haykırdık. Taleplerimizi  dile getirdikten sonra sloganlarla eylemimizi sonlandırdık.

Biz bu ülkenin gençleriyiz. Eşit, özgür laik, bağımsız bir Türkiye için taleplerimiz şunlar:

–  En az 2000 TL KYK istiyoruz!

– Öğrenim kredileri bursa dönüştürülsün!

–  KYK borçları silinsin!

–  Barınma sorunu çözülsün!

– Tarikat yurtları kamulaştırılsın!

– Temel ihtiyaç ürünlerine, kiralara, faturalara tavan fiyat getirilsin!