Kılıçdaroğlu ve Akşener parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını belirlemek üzere görüştü

kilicdaroglu aksener

IMG 20180605 132524.jpg

Dün (04.06.2018) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını belirlemek üzere bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada Meral Akşener daha önce bu konuda Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile de görüştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu ile verimli bir görüşme geçirildiğini parlamenter sisteme dönüş için bir komisyon kurulmasını ve yol haritasının milletle paylaşılmasını önerdiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vatandaşın parlamenter sisteme geçişin takvimini bilmek istediğini ifade etti ve Akşener’in bu önerisine olumlu yaklaşılacağını söyledi. Parlamenter sistemin nasıl inşa edileceğinin, parlamentonun nasıl güçlendireceğinin önemli olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu kurulacak ekiplerin konuyla ilgili ortak bir çalışma yapacağını ifade etti. Güçlendirilmiş parlamentonun ve hukukun esas alındığı bir sistemin nasıl tesis edilebileceğinin belirleneceğini duyurdu.