Kemal Türkler kavgamızda yaşıyor!

İşçi sınıfının yiğit önderi Kemal Türkler, katledilişinin 34. yıl dönümünde mezarı başında ailesi, dostları, mücadele arkadaşları ve genç yoldaşlarının katılımıyla anıldı.

20140722_istanbul_kemalturkleranma

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kurucu başkanı, Türkiye işçi sınıfının atılım yıllarında DİSK’e önderlik eden Kemal Türkler, evinin önünde faşistlerce katledilmesinin 34. yıl dönümünde de unutulmadı. Mezarı başında gerçekleştirilen anmaya ailesi, dostları ve mücadele arkadaşlarının yanı sıra DİSK’li işçiler ve İlerici Gençler de katılım gösterdi.

Yolumuz işçi sınıfının yoludur!

Saat 11.00’de Topkapı Mezarlığı girişinde bir araya gelen kitle buradan “Kemal Türkler aramızda!”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak!”, “Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” sloganları eşliğinde Türkler’in mezarına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Mezarı başına gelindiğinde DİSK adına açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, Kemal Türkler şahsında tüm DİSK şehitleri, iş cinayetlerinde hayatını kaybedenler ve Soma’da katledilen işçiler anısına kitleyi saygı duruşu çağırdı.

Saygı duruşunun ardından ilk sözü Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu aldı. Türkler’in mezarı başına işçilerden iyi haberlerle gelemediklerini söyleyerek torba yasa ve beraberinde getirilen saldırıları teşhir eden Serdaroğlu, Türkler’in katili Ünal Osmanağaoğlu’nun öldüğünü de duyurdu. Konuşmasında Gazze’ye yönelik saldırıyı teşhir eden Serdaroğlu, direnen Filistin halkını selamladı.

Özlemi mücadele isteğimi arttırıyor

Serdaroğlu’nun ardından konuşan Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan sözlerine babasının 34 yıl önce gözlerinin önünde katledildiğini söyleyerek başladı. Babasına duyduğu özlemin büyük olduğunu belirten Soydan, bu özlemin mücadele azmini arttırdığını dile getirdi. Babasının katili Osmanağaoğlu’nun cenazesinin yarı resmi bir devlet törenine çevrilmek istenmesini eleştiren Soydan, buna karşı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise İsrail ve İŞİD katliamlarını kınayarak sözlerine başladı. Türkiye egemenlerinin ÖSO’yu desteklediğini hatırlatan Beko, İŞİD militanlarına Türkiye’den verilen desteği deşifre etti. Beko’nun konuşmasının ardından anma kırmızı karanfillerin mezara bırakılmasıyla sona erdi.

20140722_110618 20140722_110826 20140722_111434 20140722_111726 20140722_111653

Updated: 22 Temmuz 2014 — 2:29 pm