Kemal Türkler katledilişinin 35. yılında mezarı başında anıldı

Jpeg

Jpeg

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu kurucularından, işçi sınıfının mücadelesine hayatını adayan Kemal Türkler katledilişinin 35. yılında mezarı başında anıldı.

Yoksul bir ailede büyüyen Kemal Türkler,yaşamını kazanmaya başladığı ilk yıllardan itibaren işçi sorunlarıyla ilgilendi. Maden-İŞ Sendikası ile başladığı işçi sınıfı mücadelesi DİSK’in kurulmasında ön saflarda yeralmasıyla devam etti. Daha sonra DİSK Genel Başkanlığı görevini yürüten Kemal Türkler,birçok işçi direnişinde olmak üzere DİSK’in kapatılmasına karşı mücadelede ön saflarda yeraldı.

Mücadele yıllarında birçok kez tutuklanan, tehditler alan ama yılmayan ve işçi sınıfının örgütlenmesini ilke edinen Kemal Türkler, faşistler tarafından 22 Temmuz 1980’de kızının gözleri önünde katledildi.

İşçilerin, devrimcilerin, ilerici gençlerin ve ailesinin 35 yıldır unutturmadığı Kemal Türkler bugün (22 Temmuz 2015) de mezarı başında karanfillerle anıldı. Saat 11.00’de başlayan anmaya birçok sendikacı dostu ve onun çizdiği yolda mücadele eden işçi katıldı. Devrimci kurumların ve İlerici Gençlik’in de yeraldığı anmada önceki gün yaşanan Suruç Katliamı lanetlendi. Kemal Türkler’i mezarı başında anlatan mücadele arkadaşları ve kızı barışa en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte Kemal Türkler’in yolunun eşitlik, barış ve özgürlük yolu olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından anma sona erdi.

Jpeg

Jpeg