Katliamın üçüncü gününde de halk sokaklarda!

bb

Ankara Katliamı’nın üçüncü gününde de halk sokaklarda olmayı sürdürüyor. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bugün de birçok işyerinde grev, birçok okulda boykot vardı. On binlerce insan bugün (13.10.2015) alanlara çıkarak, ses çıkartarak yapılan katliama karşı ses çıkardı.

İstanbul’da merkezi eyleme vali engeli
Bugün sendikaların ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Cerrahpaşa’da ve Sirkeci’de toplanılarak Beyazıt’ta merkezi bir eylem yapılacaktı. Ancak dün gece geç saatlerde İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamayla eyleme izin verilmeyeceği duyuruldu. Bunun üzerine sendikalar basın açıklaması yapmanın anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak alanlarda olacağını belirttiler.

Bombacılara gözaltı yok, ama eylemciye benziyorsan gözaltı var
Anadolu yakasından Sirkeci’deki toplanmaya katılmak üzere Kadıköy vapur iskelesine giden kitleye sabah saatlerinde polis saldırdı ve eylemciye benziyorsun diyerek gözaltı yaptı. Geçtiğimiz gün Davutoğlu’nun “Elimizde bombacılar listesi var ama tutuklayamayız” açıklamasının ardından eylemciye benzedikleri gerekçe gösterilerek katliama karşı sokaklarda olmak isteyen insanların gözaltına alınması Davutoğlu’nun açıklamasının ne kadar “samimi” olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Tüm baskılara rağmen hem Sirkeci’de hem de Cerrahpaşa’da yüzlerce kişi toplandı. Katliamın gerçekleştirildiği saatte yani 10.04’de anma yapıldı. Ancak her iki toplanma yerinde de yürüyüş yaparak Beyazıt’a gitmek isteyen kitle bu sefer polis engeliyle ve barikatlarıyla karşılaştı. Bir süre beklendikten sonra Sirkeci ve Cerrahpaşa’da açıklama yapılarak eylem bitirildi.

Üniversitelerde eylemde, gençlik boykotta!
İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından yapılan boykot çağrısı ve eylemle Ankara’da yaşanan katliam bugün de kınandı. Sabah saatlerinde sınıflara girerek boykot çağrısı yapan öğrenciler 10.04’te bahçede ses çıkarma eylemi gerçekleştirdiler.
Ardından öğle saatlerinde merkez kampüste bir araya gelen öğrenciler yemekhanede boykot çağrısı yaptılar ve bahçede çadır kurarak grev yapan Eğitim-Sen’li hocalarla ana kapıya bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

cc

Ana kapının dışında bekleyen TOMA ve çevik kuvvet ordusuna karşı kol kola girerek kapının dışına çıkan öğrenciler ve öğretmenler burada konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda Ankara’da yaşanan katliam kınandı ve katliamın sorumlularının ülkenin siyasileri olduğu belirtildi. Ulusal yas ilan edilmesine rağmen İstanbul Üniversitesi Beyazıt girişindeki bayrağın yarıya indirilmemesi ise dikkat çekti. Ana kapı önünde gerçekleştirilen anmanın ardından Hukuk Fakültesi’ne gelen öğrenciler hukuk koridorunda grev yapan hocaların da katılımıyla barış dersi etkinliği gerçekleştirdi.

dddd

Kadıköy’de de oturma eylemi
Akşam saatlerinde ise sabah göz altıların yapıldığı Kadıköy İskele Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirildi. Saat 18.30’da başlayan eylemde Ankara katledilen dostlarımızın fotoğrafları da taşındı. Bilge Su Erenus’un da ezgileriyle destek verdiği eylemde “Hırsız, katil, Erdoğan” sloganı atıldı.

aaa