Katliamın 2. gününde hayatı durduruyoruz!

aa

Ankara’da gerçekleştirilen katliamın 2. gününde hayatını kaybedenlerin cenazeleri il ve ilçelerde defnedildi. Türkiye’nin bir çok kesiminde yapılan cenaze törenlerine halk yüksek katılım sağladı. Yurdun bir çok yerinde iş yerlerinde grev yapıldı, grev yapılan hastanelerde sadece acil hastalarına bakıldı. Okullarda dersler boykot edilirken bir çok şehirde protesto yürüyüşleri gerçekleştirildi.

İlerici Gençlik olarak İstanbul’da Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilen Tayfun Benol’un cenaze törenine katılım sağladık. Ardınadan cenazesi Kartal Cemevi’nden kaldırılarak defin için Tuzla Aydınlı Köyü Mezarlığı’na götürülen Tekin Arslan için yapılan yürüyüşe katılım sağladık. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Kartal Cemevi’nden Kartal Meydan’ına ”Hırsız, katil AKP” sloganları eşliğinde yüründü. Burada Tekin Arslan’ın arkadaşları birer konuşma yaptılar ve ardından HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş bir konuşma yaparak “Katilleri Roboski’den, Gezi’den, Suruç’tan, Cizre’den tanıyoruz” dedi.

Ülke genelinde bir çok üniversitede öğrenciler ve öğretmenler tarafından her yer boykot her yer direniş denildi. Başta ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve Çapa Tıp Fakültesi olmak üzere bir çok üniversitede dersler boykot edildi. İstanbul Üniversitesi’nde Fen Edebiyat Fakültesi’nde ve merkez kampüste bir araya gelen öğrenciler sloganlar atarak amfileri ve yemekhaneyi dolaştı ve öğrencileri boykota davet etti. Katliamda yitirdiklerimiz için anma yapıldı.