Kasım ayında yitirilen devrimci önderler anıldı

mustafasimhayrullahoglu

Kasım ayında yitirilen devrimci önderler Mustafa Asım Hayrullahoğlu, İsmail Bilen, Talip Öztürk ve Ali İhsan Özgür bugün (16.11.2014) yapılan etkinliklerle mezarları başında anıldı.

İlk olarak saat 11.00’de Kulaksız Mezarlığı’na gidilerek burada bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Hayrullahoğlu’nun eşinin de katıldığı anma etkinliğinde İlerici Gençler adına da bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada işkencede ser verip sır vermeyen Hayrullahoğlu’nun gençlerin yolunu hâlâ aydınlattığı vurgulanarak onun gençliğin mücadelesinde yaşatılacağı söylendi. Gene kasım ayında yitirilen İsmail Bilen mezarı yurtdışında bulunduğu için Hayrullahoğlu’nun mezarında anıldı.

talipozturk

Ardından Topkapı Yeni Kozlu Mezarlığı’na geçilerek saat 13.00’de öğretmen hareketinde mücadele etmiş Talip Öztürk anıldı. Öztürk’ün arkadaşlarının yaptığı konuşmaların ardından Ali İhsan Özgür’ün mezarına geçilerek burada da bir anma etkinliği düzenlendi.

Ser verip sır vermeyen devrimci, Mustafa Asım Hayrullahoğlu
TKP MK üyesi olan Hayrullahoğlu 16 Kasım 1982’de işkencede katledildi. Faşist diktatörlük koşullarında altında mücadeleden vazgeçmeyen Hayrullahoğlu ser verip sır vermemesi sayesinde çok sayıda yoldaşının hayatını kurtardı.

Talip Hocamız hâlâ öğretmeye devam ediyor
Dönemin öğretmen hareketi TÖB-DER yöneticisi ve TKP üyesi olan Talip Öztürk 16 Kasım 1979’da katledildi. Örnek devrimci kişiliği ve mücadele azmiyle öğretmen hareketi içinde ciddi bir örgütlülük yarattı.

Ali İhsan Özgür ise bir basın emekçisiydi. 1980 öncesi Savaş Yolu dergisinin kuruluşunda Yazı İşleri Müdürü’ydü. Faşistler tarafından kaçırılarak katledildi.

Bizler İlerici Gençler olarak bir kez daha yineliyoruz. Rahat uyuyun yoldaşlar. Çünkü bizler aradan on yıllar geçmesine rağmen sizleri unutmadık ve unutturmayacağız. Ancak sadece anmanın, hatırlamanın da yeterli olmadığını biliyoruz. Fabrikalardan tarlalara okullara değin sizlerin sözünü kitlelere taşımayı ve mücadelenizi sürdüreceğiz. Güneşli bir dünya kurmak için gösterdiğiniz irade bizim de irademizdir. Boz Mehmet’in de dediği gibi “Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır!”