Kasım ayı şehitleri anıldı

taliozturk

TKP saflarında mücadele etmiş ve kasım ayında hayatını kaybetmiş İsmail Bilen, Mustafa Asım Hayrullahoğlu, Talip Öztürk ve Ali İhsan Özgür için 16 Kasım’da TKP 1920 İstanbul İl Örgütü bir anma etkinliği düzenledi.

İlerici Gençler olarak katıldığımız anma etkinliği saat 11.00’da Kulaksız Mezarlığı’nda TKP Genel Sekreteri İsmail Bilen ve işkencede ser verip sır vermeyen TKP MK üyesi Mustafa Asım Hayrullahoğlu’nun anması ile başladı. Yapılan konuşmalarda devrimci önderlere “Emperyalizme karşı vatanı, gericiliğe karşı cumhuriyeti ve sermayeye karşı emeği” savunma sözü verildi. İlerici Gençler olarak konuşma yapan arkadaşlarımızsa bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde Kasım ayı şehitlerinin önünde saygıyla eğildiğimizi ve mücadelelerinin yolumuza ışık tuttuğunu belirtti.

Kulaksız mezarlığındaki anmanın ardından Topkapı-Kozlu mezarlığında TKP üyesi Talip Öztürk’ün ve Savaş Yolu dergisi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan anması gerçekleştirildi. Buradaki anma etkinliğini Talip Öztürk’ün mücadele arkadaşları, dostları ve ailesi düzenledi.

hayrullahoglu