Kader Ortakaya ölümsüzdür!

kader ortakaya eylem
Kobane sınırında askerin ateş açması sonucu başından vurularak katledilen Kader Ortakaya için bugün (07.11.2014) Kadıköy’de yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından gerçekleşen polis saldırısından dolayı ara sokaklarda çatışmalar yaşandı.

Kader için bu akşam 19.00’da taziye çadırında toplanıldı. TÜM-İGD’nin aralarında olduğu ve çok sayıda ilerici, devrimci kurumun destek verdiği eylemde Mehmet Ayvalıtaş Parkı’ndan Boğa’ya sloganlarla yüründü. Boğa Heykeli’nin önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından kitle AKP ilçe binasına yürümek istedi. Ancak polis yoğun biber gazı ve plastik mermiyle halka saldırdı.

Kader Ortakaya kimdir?
TÖPG üyesi 28 yaşındaki Kader Ortakaya Marmara Üniversitesi öğrencisiydi. Öğrencilik yıllarının başından beri devrimci mücadelede içinde bulunan Ortakaya, Kobane’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye destek vermek için bir ay önce yola çıkmıştı. Dün (06.11.2014) Kobane sınırında Özgür Sanat Girişimi’nin gerçekleştirmek istediği insan zinciri esnasında, sınırın diğer tarafına geçtiği iddiasıyla hedef gözetilerek açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Bizler İlerici Gençler olarak Kader Ortakaya’nın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.