İstanbul Üniversitesi rektörüne sahip çıkıyor, üniversitede sabahlıyor

iu_sabahlama

İstanbul Üniversitesi Raşit Tükel’e sahip çıkıyor, Tayyip Erdoğan’ın daha az oy alan Mahmut Ak’ı atamasını kabul etmeyeceklerini bir kez daha gösteriyor. Gün boyunca yapılan forumların, şenliklerin ardından üniversite öğrencileri okulu terketmeme kararı aldı.

Konuyla ilgili üniversitede sabahlama kararı alan öğrencilerin açıklamasını yayınlıyoruz:

” ÜNİVERSİTEMİZİ SAVUNUYORUZ!

TALEPLERİMİZ İÇİN OKULUMUZU TERK ETMİYORUZ !

Üniversitemizde yapılan rektörlük seçimleri sonucunda Prof. Dr. Raşit Tükel’in açık ara farkla birince olmasına karşın ,YÖK listede 2.sıraya düşürmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yakınlığıyla bilinen Mahmut Ak’ı rektör olarak atamıştır.

Rektörlük seçimleri sonunda, üniversite öğrencileri olarak Raşit Hocamızın yanında olduk. Çünkü Raşit Hoca, üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte üniversiteyi yönetme hedefiyle seçimlere katılmış ve bu hedefleriyle seçimi kazanmıştır. Daha önce de Raşit Tükel dışında atanacak herhangi bir adayı kabul etmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu doğrultuda okulumuzda; hocalarımızla ve üniversite emekçileriyle birlikte pek çok uyarı eylemi, forum ve etkinlikler düzenledik. Üniversite iradesinin Raşit Tükel’in yanında olduğunu ısrarla belirttik.

Gelinen noktada üniversite iradesinin yok sayılması karşısında bizlere üniversitemize ve irademize sahip çıkmak düşmüştür. Bugünden itibaren okulumuzu terk etmiyoruz.

Taleplerimiz oldukça açıktır;

· Üniversite iradesi hiçe sayılarak atanan Mahmut Ak görevinden istifa etmelidir.

· Raşit Tükel kazandığı ve hak ettiği rektörlük makamına atanmalıdır.

Bu iki talep doğrultusunda okulumuzu terk etmeme kararı aldık. İstanbul Üniversitesi’nin sınav döneminden geçtiği şu günlerde okulumuzda kargaşa istemiyoruz. Sınavlara okulumuzda hazırlanma kararı aldık. Sıra arkadaşlarımızı kitapları ve ders notlarıyla birlikte okula gelmeye ve sınavlara okulda hazırlanmaya çağırıyoruz. Hocalarımızı, sınav sorularını okulda hazırlamaya davet ediyoruz. Bu kararı AKP’nin terörize etmesine müsaade etmeyecek, provokasyonlara gelmeyeceğiz.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri”