IŞİD’in mermileri Suruç’u da vuruyor

20141006_suruc_havan_topuKobane sınırına 2 km mesafede buluan Urfa’nın Suruç ilçesine dün çatışmaların en yoğun olduğu sırada Suriye yönünden gelen 11 havan topu mermisi düştü. Evlere isabet ederek yaralanmaya yol açan olayın ardından Valilik mermilerin isabet ettiği iki mahalleyi boşaltma kararı aldı.

AKP’nin gericilik, vurgunculuk ve savaş rejiminin de körüklediği savaş masum insanlara zarar vermeye devam ediyor. Kobane’ye saldıran dinci-gerici katil sürüsü IŞİD ile YPGD arasında süren çatışmalarda dün en yoğun günlerden biri yaşanırken, Türkiye topraklarına da çok sayıda havan topu mermisi düştü. Düşen mermilerden biri de Büyükkendirici mahallesinde bir eve isabet etti. Evin bir köşesinden girip diğer köşesinden çıkan mermi iki kişinin hafif yaralanmasına sebep oldu. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Mermi isabet eden mahalleler boşalatılıyor

Olayın ardından TSK “angajman gereği” top atışına başladı. Valilik ise durum üzerine Büyükkendirici ve Küçükkendirici mahallerini boşaltma emri yayınladı. Durum zırhlı araçlardan yapılan anonslarla halka duyuruldu. Duyuruda gidecek yeri olmayanların bir süre için devlet misafirhanelerinde kalabilecekleri de belirtildi. Savaşın gerçeklerini halka duyurmak için Kobane sınırına 2 km mesafede kalan gazetecilerin ise daha geride bir alana yerleşmeleri istendi.

Kobane sınırında köy okullarına süresiz tatil

Urfa Valisi İzzettin Küçük ise yerel bir televizyonda yaptığı açıklamayla Kobane karşısında ki sınır köylerinde ki okulları ikinci bir emre kadar tatil ettiklerini duyurdu. Olası senaroyların hazır olduğunu belirten Küçük, gelişmelere bağlı olarak harekat tarzının belirleneceğini dile getirdi. Irak-Suriye savaş tezkeresinin çıktığı şu günlerde Küçük’ün sözleri düşündürücü.

Savaşa karşı barış, katil sürüsüne karşı savaş!

Bölge halkları bayramı savaş ile geçiriyor. Dinci gerici katil sürüsünün halklara açtığı savaş bayram seyran dinlemiyor. AKP’nin gericilik, vurgunculuk ve savaş rejiminin bugüne kadar göz yumduğu, terörist ilan etmekten imtina ettiği katil sürüsü İŞİD sınırımızda Kürt halkına yönelik saldırısını büyütüyor. Bize ise barışı kurman için katil sürüsüne karşı çarpışan Kobane halkıyla dayanışma görevi düşüyor.

Updated: 6 Ekim 2014 — 8:19 pm