İnsanca bir iş, yeterli ücret hakkımız! Burs ücretleri arttırılsın, krediler burslara dönüştürülsün!

genc issizlik burs kredi
İGD işsizliğe karşı sticker çalışması yaptı

Türkiye’de işsizlik rekor düzeyde. 4,5 milyon işsiz var bunlardan 2 milyonu gençlerden oluşmakta. Bu gençlerin birçoğu aynı zamanda öğrenim kredisini ödeyemedikleri için borçlu durumdalar.

Üniversiteden mezun olup da iş bulabilen gençler ise düşük ücret ve kötü çalışma koşullarında hayata tutunabilmek için çalışmak zorunda kalıyor. 5 milyondan fazla genç KYK kredisini ödeyemiyor. Öğrenim kredisi alan gençlere verilen aylık ödenek ise sadece 500 TL. Öğrenci bu bütçeyle kaldığı yerin kirasını mı ödesin, yemek mi yesin, yol parasını mı yoksa faturaları mı karşılasın? Hangi birisine yetiştirsin?

Gençler olarak geleceğimizden kaygılıyız. Hükümetin bu konularda derhal çözüm üretmesini istiyoruz. Bu nedenlerden dolayı sesimizi duyurmak için dün (14.12.2019) Kadıköy caddelerine, sokaklarına “Gençlere İnsanca İş”, “Burs Ücretleri Arttırılsın, Krediler Bursa Dönüştürülsün” yazılı stickerlerımızı yapıştırdık.

genc issizlik burs kredi 2

Devletin bizim vergilerimiz üzerinden eğitim, sağlık gibi toplumsal ihtiyaçlarımızı karşılamak için ayırdığı bütçelerle büyük holdinglerin, kulüplerin borçları kapatılıyor, sarayın masraflarına harcanıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Kamusal kaynaklar; şirketler, özel üniversiteler, bankalar için değil, halk için kullanılsın.