İlerici Gençlik’in 34. sayısı çıktı!

ig_34_on_arka

Merhaba dostlar,

Bahar aylarının yaklaştığı bugünlerde sizlerle tekrardan birlikteyiz. Görüşmediğimiz iki ay boyunca emekçi dostumuz Nuh Kök’lüyü, Özgecan’ı, Beria Onger’i ve Yaşar Kemal’i kaybettik. Suskun değil öfkeliyiz.

Bu sayımızda
İlerici Gençlik olarak öncelikle çok tartışmalı olan İç Güvenlik Paketi’ni ve AKP’nin son dönemdeki faşizan uygulamalarını değerlendiren bir yazı kaleme aldık. Bir kez daha yineliyoruz; sistemin suskunları değil halkın slogancıları olalım.

Metal işçilerinin grevi “milli güvenliği” (patron güvenliği daha doğru olacaktır) tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklandı. Sağlık emekçileri sokaklarda, Dora işçileri direnişlerini sürdürüyor. Bu yüzden işçi direnişlerine her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da yer verdik.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ardımızda bıraktık. Eylemlerde, mitinglerde kadın cinayetlerinin politik olduğunu bir kez daha haykırdık. 8 Mart’ın tarihçesinden, kadın eylemlerine değin çok sayıda kadın yazısını dergimizde bulabilirsiniz.

Yıllardır biz sosyalistlerin bir sloganı vardır “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” diye. Geçtiğimiz günlerde bunun en güzel örneklerden birini Şili’de gördük. Dokuz yıldır parasız ve nitelikli eğitim için sokaklarda mücadele yürüten öğrenciler kazandı. Bu güzel ve anlamlı gelişmeyi sizlerle paylaştık.

Yunanistan’da SYRIZA’nın iktidara gelişi, Chavez, koruma bijolojisi ve kitap tanıtımları sizlerle paylaştığımız yazıların bazıları.

Birçok farklı bölgeden yazılarını bizlere ulaştıran tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Yapacağınız her türlü katkıyı, öyküyü, şiiri, yazıyı bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Gündüzlerinde sömürülmeyen ve gecelerinde aç yatırılmayan yeni bir dünyayı hep beraber örmek dileğiyle…