İlerici Gençlik Dergisi’nin 39. sayısı çıktı!

igd dergi

ilericigenclik kapak 39

Merhaba Dostlar,
İlerici Gençlik dergimizin yeni sayısıyla sizlerle birlikteyiz. Son sayımızdan bu yana Türkiye ve dünya gündemi oldukça yoğundu. Baskın bir başkanlık seçimi yapıldı ve ne yazık ki Türkiye halkı olarak tek adam diktatörlüğünü engelleyemedik. Ancak mücadele sürüyor. Padişahlığa, kulla kulluk etmeye ve Türkiye halkının Tanzimat öncesine götürmek isteyenlere karşı “tamam”lamamız gereken “hayır”ımız var.

Bu sayımızda;
İlk olarak Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri ele aldık. Baskın seçim süreci ve sonrası, Amerikan emperyalizminin saldırıları, Suriye, Kuzey Kore, Rusya, Çin, İran değindiğimiz konulardan sadece birkaçı.

Bu sayımızın kapağında Flormar işçileri var. Çünkü Flormar işçileri anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. Bu yüzden “Flormar değil direniş güzelleştirir” diyen ve atılanların çoğu kadın olan Flormar işçileriyle bir röportaj gerçekleştirdik. Sendika düşmanı tutum takınan Flormar’ı ve aynı bünye altındaki bir diğer markası olan Yves Rocher’i boykot ediyoruz. Tüm bu süreç boyunca neler yaşandı, işçilerin sesinden okuyabilirsiniz.

Medyanın sermaye tarafından kontrol edilmesi ve doğrudan yönlendirilmesi konusunu inceledik. Hem dünyadan hem de Türkiye’den örneklerle medya ve sermaye ilişkisini ele aldık.

Her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da işçi – emekçi cephesinden haberlere yer verdik. Cargill, Süperpak Ambalaj işçileri ve atama isteyen öğretmenlerin eylemlerini okuyabilirsiniz.

Kadınlara dönük taciz dizi film setlerinde de sürüyor. Tacize tecavüze geçit vermeyeceğiz. Bu sayımızda bu konuyu da ele aldık. Ayrıca İlerici Gençlik olarak yaptığımız eylemleri ve çalışmaları da sizlerle paylaştık.

Marks 200 yaşında ve yolumuzu hâlâ aydınlatıyor. O yüzden Marks’la ilgili bir yazı da kaleme aldık. Hayvanlara dönük şiddet, Vedat Demircioğlu, Deniz Gezmiş ve kitap değerlendirme bu sayımızda işlediğimiz konulardan.

Son olarak bu sene 11.sini düzenleyeceğimiz İlerici Gençlik Yaz Kampı’na tüm gençleri bekleriz. Kampı’mız 9-12 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok farklı bölgeden yazılarını bizlere ulaştıran tüm dostlara teşekkür ediyoruz. Yapacağınız her türlü katkıyı, şiiri, yazıyı, değerlendirmeyi, maili bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Marks’ın doğumunun 200. yılında, geleceğimizi ellerimize aldığımız ve sömürülmediğimiz, eşit ve özgür bir ülkeye, dünyaya daha da yakın olduğumuzu biliyoruz. O yüzden vatan, cumhuriyet ve emek mücadelesiyle böyle bir geleceği hep beraber örmek dileğiyle…