İLERİCİ GENÇLİK 15. YAZ KAMPINI COŞKUYLA TAMAMLADI

Geleneksel İlerici Gençlik Yaz Kampı’nın 15’incisinde büyük bir coşkuyla yan yana geldik. Dört gün süren kampımız boyunca; yaşadığımız toplumsal ve ekonomik sorunlara değindik, bu sorunları nasıl ele almamız gerektiğini irdeledik, çözüm önerilerimizi paylaştığımız paneller, keyifli sohbetler ve değerlendirmeler yaptık. Kendimizi özgünce ifade edebilme fırsatı bulduğumuz çizim, tiyatro, sirtaki atölyeleri ve bilgi yarışmaları ile sanatsal ve kültürel etkinliklerle harmanladığımız programımızı, gençliğin mücadele azmini içimizde hissederek tamamladık.

YazKampi Panel

Harun Karadeniz Anması ve Ekonomik Yangından Çıkış Yolları Konulu Panel Gerçekleştirdik

Kampın ilk günü olan 15 Ağustos, aynı zamanda ülkemizin devrimci gençlik önderlerinden Harun Karadeniz’in de ölüm yıl dönümüydü. Bu bağlamda İGD olarak, kampımızın etkinlik programına Harun Karadeniz’i anarak başladık.

Devrim mücadelesini, bu mücadeleye omuz veren devrim şehitlerinin hayatlarından ve o dönemleri yaşamış büyüklerimizden edindiğimiz kazanımlar, teorik ve pratik birikimlerden ders çıkartarak daha ileriye taşıyabileceğimizi bir kez daha hatırladık.

Ardından güncel ekonomik ve toplumsal sorunları değerlendirdiğimiz “Ekonomik Yangından Çıkış Yolları: Kalkınma, Güçlü Ekonomi, Mutlu Toplum” başlıklı panelimizde toplumcu, kamucu, planlı bir ekonomik modelin kalkınma ve tam bağımsızlık üzerinde ne kadar etkili olduğunu; emperyalizme karşı vatan, gericiliğe karşı cumhuriyet, sömürüye karşı emek sloganıyla vurguladık.

YazKampi HarunKaradeniz.jpg

Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Aktiviteler Gençliğin Coşkusunu Katladı

Kamp boyunca çizim atölyesi, tiyatro atölyesi, sirtaki atölyesi, şiir dinletisi, bilgi yarışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirerek kampımızın her dakikasını zenginleştirdik. Birbirimizden öğrendiğimiz, birlikte eğlendiğimiz birçok sosyal, sanatsal ve kültürel aktivitelerle; atölyelerle ve yarışmalarla kampın coşkusunu katladık. Birbirimize daha sıkı sarıldık, gençlik mücadelemizi her rengimizle güzelleştirdiğimiz, gericiliğe karşı kenetlendiğimiz bir hat oluşturduk.

İlerici Gençlik olarak bu sene de “Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur” şiarıyla yola çıktığımız kampımızın sonunda; emperyalizmin, istibdadın tüm baskılarına, tüm dayatmalarına karşı emeği, cumhuriyeti, laikliği, bilimi savunacağımızın ve sömürüye, gericiliğe dur diyeceğimizin sözünü birbirimize vererek döndük. Çünkü biliyoruz ki, mücadelemiz öğrenci, işçi, köylü tüm ilerici, devrimci, demokrat, aydın gençliğin sesiyle büyüyecek.

Gençlik Kazanacak, Halk Kazanacak; Yaşasın Gençlerin Örgütlü Mücadelesi !

YazKampi igd