İlerici Gençler’den Sinan Sağır için taziye ziyareti

sinan_sagir

Gerici faşist IŞİD çetelerine karşı ezilen Ortadoğu halklarının direnişi sürüyor. AKP destekli çetelerin saldırıları karşısında birçok genç, kadın, kürt, alevi şehit düştü. Son olarak MLKP savaşçısı Sinan Sağır (Suphi Garzan), Rojava’nın Serêkaniyê kentinin Alya cephesinde faşist dinci IŞİD çeteleri ile savaşırken 3 YPG/YPJ savaşçısı ile birlikte şehit düştü.

16 Mart sabahı IŞİD’in tanklarla Alya cephesine karşı düzenlediği hain saldırıda 20 yaşında şehit düşen Sinan Sağır, 25 Eylül’den beri Rojava’daydı.

20 yaşındaki Sinan’ın şehit düşmesinin ardından ülke genelinde anmalar yapıldı, taziye çadırları açıldı. Sinan’ın oturduğu ve çalışma yaptığı Kartal Kurfalı’da da taziye yeri kuruldu. İlerici Gençler de bugün (25 Mart Çarşamba) Hürriyet Mahallesi HDP Seçim Bürosu’nda taziyeleri kabul eden aileyi ziyaret etti.

Acılı aileye Sinan’ın siper yoldaşlari olarak ziyarette bulunan iİerici Gençler Sinan için oluşturulan anı defterine mücadelesini selamladiklari mesajlarını yazdılar.

İlerici Gençler daha sonrasında ESP’nin düzenlediği anma etkinliğine katıldı. Anma etkinliğinde yoldaşlari ve amcası Sinan’ı ve mücadelesini anlattılar. Anma etkinliği 25 Mart Çarşamba akşamı 19:00’da Kartal’da yapılacak anma yürüyüşünün çağrısıyla son buldu.

sinan_sagir