İlerici Gençler olarak Kadıköy’de zamlara karşı sokaktaydık!

igd zam bildiri dagitimi

Bugün, İlerici Gençlik olarak saat 17.00’de Kadıköy’de “Zamlarla Yaşayamıyoruz! İnsanca Yaşanacak Bir Ülkeyi Biz Gençler Kuracağız” başlıklı bildirimizi dağıttık.

Biz gençlerin ve emekçi halkımızın insanca yaşam hakkının elinden alınmasına sebep olan zamlara karşı dağıttığımız bildiride; hayatlarımızı dolar milyarderlerinin, sarı muhalefetin veya AKP iktidarının eline bırakmayacağımızın altını çizdik. Bildiri dağıtımı boyunca gençlerle ve Kadıköy halkıyla geçinme sıkıntısı üzerine de sohbet etme fırsatı yakaladık.

Barınma, beslenme gibi insani ihtiyaçlarımızın karşılanması; zamların geri alınması için bulunduğumuz her alanda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Bildirinin tamamı:

ZAMLARLA YAŞAYAMIYORUZ!
İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜLKEYİ BİZ GENÇLER KURACAĞIZ!
Her geçen gün artan hayat pahalılığı, gençliğin ve emekçi halkın insanca yaşam hakkının elinden alınmasına sebep oluyor. Art arda gelen zamlar, ödeyemediğimiz faturalar, erişemediğimiz temel ihtiyaç ürünleri gündelik yaşamımızı derinden etkiliyor.
Günümüz Türkiye ekonomisinde ‘karın tokluğuna çalışmak’ bile tarihe gömülmüş durumda. Milyonlar açlık sınırının altında ücretlerle geçinmeye çalışırken, biz gençlerden 850 liralık burs/kredi ile yaşamamız bekleniyor.
Üniversitelerin açıldığı süreçte yetersiz kapasitedeki yurtlara yerleşemeyen, fahiş kira zamlarından dolayı evsiz kalan, kısacası barınamayan üniversiteliler gerçeği önümüzde bu krizin en büyük örneklerinden biri olarak duruyor.
Barınma sorununun bir şekilde üstesinden gelebilmiş olan üniversiteli gençliğin önüne başka bir sorun olarak da beslenme çıkıyor. Özellikle vakıf üniversitelerindeki yemekhane fiyatlarıyla bir öğrencinin her gün sağlıklı yemeğe erişebilmesi neredeyse imkânsız.
Sağlıklı, öğün atlamadan beslenme ve barınma gibi insani ihtiyaçların bile giderilemediği bu süreçte, kültürel faaliyetlere düzenli katılım sağlamak da gençler için lüks haline geldi.

Geleceğimizi ellerimize alalım!
Emekçi halkın ve gençliğin taleplerini görmezden gelerek memleketi bir avuç patronun istekleri doğrultusunda açlığa, yoksulluğa ve karanlığa sürükleyenlere; ekonomik yangından kurtuluşu emperyalistlerden borç dilenmekte görenlere; biz gençlerin zihnine “bu ülkede yaşanmaz” düşüncesini iliştirenlere gençliğin cevabı: siz gideceksiniz, biz kalacağız! İnsanca yaşanacak bir ülkeyi biz kuracağız!
Bu memleket saraylarda yaşayanların, dolar milyarderlerinin değil; emekçi halkın ve biz gençlerin memleketidir. Bizlere reva görülen bu hayatı kabul etmiyoruz!
Sorunlarımız büyük fakat asla çaresiz değiliz. Çünkü biz yalnız değiliz. Gelecek kaygısıyla yaşayan, geçinemeyen milyonlarız! İşte tam da bu nedenle taleplerimizi hep bir ağızdan dile getirerek mücadeleyi büyüteceğiz.
Taleplerimiz:
–         Nitelikli barınma ve sağlıklı beslenme hakkımız sağlansın.
–         Cemaat yurtları kamulaştırılsın.
–         KYK burs ücretleri arttırılsın.
–         KYK kredileri bursa dönüştürülsün, KYK borçları silinsin.
–         Gençlerin kültürel etkinliklere katılımı için bütçe ayrılsın.
–         Temel ihtiyaç ürünlerine tavan fiyat uygulaması getirilsin.
–         Enerji dağıtım şirketleri kamulaştırılsın.
–         Kamu öncülüğünde üretim ve istihdam seferberliği başlatılsın.
–         Mezun olan her gence insanca yaşayacağı nitelikli iş sağlansın.
 
 
İnsanca yaşanacak bir ülkeyi gençlik kuracak!
Sen de İlerici Gençlik’e katıl; mücadeleyi büyütelim, geleceğimizi ellerimize alalım!