İlerici Gençler 19 Mayıs’ta sokaklardaydı!

19 mayis 2019
19 Mayıs’ın 100. Yılında binlerce kişi “Herşey çok güzel olacak” sloganıyla yürüyor


İlerici Gençler olarak Türkiye halkının emperyalizme karşı bir araya geldiği ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın tohumlarının atıldığı 19 Mayıs’ın 100. yılında sokaklardaydık.
İstanbul’da Suadiye’de gerçekleştirilen yürüyüşe katıldık. Saat 18.00’de Suadiye ışıklarda başlayan yürüyüşte sık sık “Herşey çok güzel olacak” sloganı atıldı. Yürüyüş sırasında bildiri dağıtımı yaparak 19 Mayıs’ın 100 yılını kutladık. Bildirimizde “Günümüzde de halen ulusal egemenliğe, bağımsızlığa, laikliğe, sosyal adalete düşman güçler bizi tehdit etmekte. Var gücü ile cumhuriyet ile elde ettiğimiz kazanımlarımız yok edilmeye çalışmakta. Bu saldırılardan da gençlik nasibini almakta.” diyerek eğitim alanında, iş alanında gençliğin yaşadığı sorunlardan bahsettik.

ilerici genclik 19 mayis bildiri


Ayrıca “Biz ilerici gençler bu ülkenin hangi zor koşullar altında kurulduğunu biliyoruz ve asla unutmayacağız. Ulusal bağımsızlığımızın emperyalizme teslim olmamaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Bu mücadele için de özelleştirmeler yerine sanayinin desteklenmesi; gıda ithalatı yerine çiftçinin ekip biçebileceği olanakların sağlanması gerektiğinin farkındayız. Bağımsız bir Türkiye için; emperyalizme karşı vatanın savunulması için; gerici siyasi iktidarın saltanat ve hilafet sevdasına karşı cumhuriyeti savunmak için; işbirlikçi sermayenin saldırılarına karşı emeğin savunması için bütün gençleri İGD saflarına çağırıyoruz.” diyerek gençliği İlerici Gençlik mücadelesini omuz vermeye çağırdık.