İlerici Gençler 13. Yaz Kampında buluştu

13 ilerici genclik yaz kampi haber manset

Bu yıl 13.sünü düzenlediğimiz İlerici Gençlik Yaz Kampı’mızı Balıkesir-Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde gerçekleştirdik. 6-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz kampımıza İstanbul’dan Mersin’e, Balıkesir’den İzmir’e ve Ankara’dan Bursa’ya değin farklı illerden çok sayıda arkadaşımız katıldı.
Birbirine uzanan eller
Hem hep beraber öğrendiğimiz hem de birlikte eğlendiğimiz kamp programımız 6 Ağustos günü açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında gerçekleştireceğimiz etkinlikler tanıtıldı, turnuvaların sorumluları belirlendi. Hep beraber yediğimiz öğle yemeğinin ardından “İlerici Gençlik Mücadelesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi ve derneğimizin tarihsel köklerinden bahsedilerek bugün eşit ve özgür bir dünyayı kurmak için yürüttüğümüz çalışmalar anlatıldı. Yan yana geldiğimizde güçlü olduğumuzun vurgulandığı konuşmanın ardından öğrenci ve işçi-işsiz-emekçi atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu atölye çalışmalarında ise biz gençlerin bulunduğumuz alanlarda yaşadığımız sorunlarla çözümlerini konuştuk ve İlerici Gençlik mücadelesini nasıl büyüteceğimizin yollarını hep beraber tartıştık.
Atölye çalışmasının ardından ise sıra hep birlikte eğlenmeye geldi. Bu zaman aralığında su topu maçından masa tenisine, geleneksel pankart boyama etkinliğinden bire bir sohbetlere değin çok sayıda aktivite gerçekleştirdik. Hep beraber yediğimiz akşam yemeğinin ardından sürpriz oyunu gerçekleştirmek için ana salonda toplandık. Sol kavramları da dahil ettiğimiz alternatif bir tabu oynadık. Ardından ise çay eşliğinde sohbetlerimizi yaptık.
Düşlerden planlara
İkinci günümüze uyandırma ekibinin herkesi yeni güne hazırlamasıyla ve kahvaltıyla başladık. Ardından ise hep birlikte müzik atölyemizi gerçekleştirdik. Hep beraber türkü söyleyip, hep beraber umutlarımızı yeşerttik. Sonrasında ise geleneğimiz olduğu üzere Kemal Türkler tesisinin ana kapısında bir önceki gün yaptığımız pankartımızla fotoğraf çekildik. Fotoğraf çekiminin ardından ise “Meclis Gençlerde” başlığıyla bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu durumu konuştuk. Salonda bulunan tüm gençler olarak bugün meclisteymişiz gibi ekonomik krizden nasıl çıkacağımız konusunda kararlar aldık. Bazı öneriler çok tartışma yaratsa da acil eylem programı taslağı oy birliği ile oluşturuldu. Genç milletvekilleri tartışmalı ve aktif geçen bu oturumun ardından basketbol ve voleybol turnuvalarıyla güne devam etti.
Akşam yemeğinin ardından ise sembolik olarak kamp ateşimizi yaktık. Kampa katılan her arkadaşımız ateşe bir çıra atarak kampla ilgili fikirlerini ve dileklerini söylediler. İlk kez kampa katılan arkadaşlarımız ise kamptan çok memnun olduklarını hem eğlendiklerini hem de bir çok şey öğrendiklerini belirttiler Ayrıca bu etkinliğimizde hep beraber ezgilerimizi söyleyip hep beraber halaya durduk.
İlerici Gençler görev başına
Kampımızın son gününde kahvaltının ardından kapanış konuşması için salonda bir araya geldik. Turnuvaların kazananları duyuruldu, kampı anlatan en iyi fotoğraf oylamayla seçildi. Kapanış konuşmasında ayrıca yaptığımız etkinlikleri ve yeni dönemde İlerici Gençlik mücadelesini hep birlikte büyüteceğimizi vurguladık. Vatan, cumhuriyet ve emek mücadelesini yükseltmek için gençlik ileri!

13 ilerici genclik yaz kampi 13
13 ilerici genclik yaz kampi 11
13 ilerici genclik yaz kampi 9
13 ilerici genclik yaz kampi 6
13 ilerici genclik yaz kampi 3
13 ilerici genclik yaz kampi 12
13 ilerici genclik yaz kampi 1
13 ilerici genclik yaz kampi 8
13 ilerici genclik yaz kampi 10
13 ilerici genclik yaz kampi 4
13 ilerici genclik yaz kampi 2
13 ilerici genclik yaz kampi 5
13 ilerici genclik yaz kampi 7