İlerici Gençler 1 Mayıs pikniği yaptı

1mayis_piknik_2

1 Mayıs’a günler kala İlerici Gençler çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyorlar. Hep beraber eğlenmek ve öğrenmek, hep beraber örebilmek için 1 Mayıs’ı Taksim’de gençler dün (12.04.2014) Heybeliada’da 1 Mayıs Dayanışma Pikniği’nde bir araya geldi.

Piknik kolektif bir şekilde hazırlanan yemek masanın etrafında toplanılmasıyla başladı. Yemekten önce kısa bir konuşma yapılarak 1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın önemi belirtildi ve AKP eliyle gericileştirilmeye çalışılan gençliğin ancak örgütlenerek bunu aşabileceği vurgulandı.

Ardından hep beraber hazırlanan yemekler yenildi ve etkinlikler başladı. Voleyboldan yakar topa, ip atlamadan halat yarışına çok sayıda oyun oynandı. İlerici Gençler piknikte ayrıca hep beraber türkü söyleyip hep beraber halaya durdular.

1 Mayıs Dayanışma Pikniği’nde bilgi yarışması düzenleyen TÜM-İGD bu sefer bir değişiklik yaptı ve yarışma ödüllerini sondan birinci olan gruba verdi. Yarışma ödülü olarak Sabahattin Ali, Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal’in birer kitabı hediye edildi.

1mayis_piknik_4

1mayis_piknik_3

1mayis_piknik_1

1mayis_piknik_5