İGD Bursa’dan 8 Mart sergisi ve Suffragette film gösterimi

bursa film gosterim diren

İGD Bursa, 9 Mart 2019 Cumartesi günü Görükle’de bulunan Milena Kitap Kafe’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemli fotoğraf sergisi ve “Diren – Suffragette” filminin gösterimini gerçekleştirdi.

İGD Bursa düzenli olarak gerçekleştireceklerini duyurduğu film gösterimlerinin ikincisinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gündem “kadın mücadelesi”ydi. İzlenecek filmin gençler arasında yapılan anket çalışması sonucu belirlendiği etkinlik öncesi bir de fotoğraf sergisi düzenledi. Etkinlik alanınını Türkiye’de tecavüze uğrayan, cinayete kurban giden, yakınları katledilen kadınların yanı sıra Türkiye’de ve dünyadaki kadın direnişi örnekleri ile kadın mücadelesinin sembol isimlerinin fotoğraflarıyla donatan İlerici Gençler’in sergisi yoğun ilgi gördü.

Film gösteriminin öncesinde İKD’li dostlarımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanarak başlayan konuşmada dünden bugüne kadın mücadelesinin karşılaştığı zorluklardan kısaca bahsedilerek 8 Mart’ta İstanbul’da baskılara rağmen alanda olan kadınlara selam edildi. Kadına yönelik şiddetin arttığı günümüzde kadınların sesinin daha gür çıktığı belirtilerek ataerkil-kapitalist düzene, baskılara karşı tüm kadınlar mücadeleye çağırıldı. İKD’nin de kısaca tanıtıldığı konuşmanın ardından film gösterimine geçildi.

Kadınlar başta olmak üzere yoğun ilgi gören film gösterimine verilen arada ve filmin sonunda kadın hakları, cinsiyet eşitsizliği, İKD ve İGD üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Etkinlik iki hafta sonraki film gösteriminin duyurusu ile sona erdi.