İç güvenlik paketi Mecidiyeköy’de protesto edildi

2015-02-23_23.15.59-1

Yurdun çeşitli yerlerinde iç güvenlik paketini protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşlerden biri de bugün (23.02.2015) İstanbul’da gerçekleşti. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği’nin  (TMMOB) çağrısıyla yapılan yürüyüşe birçok ilerici, demokrat, devrimci kurum da destek verdi.

Saat 19:00 da Şişli’de Cevahir AVM önünde toplanan kitle sloganlar atarak yürüyüşe geçti. ”İç güvenlik peketi geri çekilsin”, “AKP yasayı başına çal”,”Hırsız katil AKP” ve “Faşizme geçit vermeyeceğiz ” sloganlarıyla AKP Şişli İlçe Başkanlığı’na doğru yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. AKP İlçe Başkanlığı’nın önünde polisin aldığın güvenlik önlemleri dikkat çekti. Mecidiyeköy viyadüğü altındaki alanda basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşü düzenleyen kurumların yaptığı basın açıklamasında meclisten geçen iç güvenlik yasalarının Türkiye’de faşizmi kurumsallaştıracağı, zaten yetkileri yüksek olan polisin yetkilerini arttıracağı belirtildi. Ayrıca paketin geçmesiyle birlikte hukuk dışı uygulamalarının artmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapıldı ve devlet şiddetini yasallaştırarak sıkıyönetim uygulamalarının meşrulaştırılmasının hedeflendiği dile getirildi.

Tüm İlerici Gençlik Derneği’nin de destek vererek yer aldığı eylem basın açıklamasının  ardından sonlandırıldı.

IMG-20150223-WA0004-1

2015-02-23_23.17.07-1